Sporazumno!

FMP OSTAO BEZ NAJISKUSNIJEG: Bivši igrač Partizana i Zvezde otišao iz Železnika!

Autor Dušan Ninković

Kraj saradnje koja je trajala kraće nego što se očekivalo.

Izvor: MN Press

Košarkaški klub iz Železnika i Sava Lešić (32) sporazumno su raskinuli saradnju prvih dana 2021. godine. Iskusni košarkaš koji je letos pojačao FMP potražiće novi klub, a ovim se nastavljaju promene u timu iz Železnika, koji je bio veoma aktivan na tom polju.

Odlazak Lešića je samo jedan u nizu, a bilo je i dolazaka igrača od kojih se mnogo očekuje. Posebno zanimljiv u toj kategoriji je ''bejbi Vestbruk''.

Iskusni krilni centar, koji je svojevremeno igrao za dva najveća srpska kluba napušta Železnik posle samo jedne polusezone i to sa epitetom jednog od najboljih igrača tima. Iskusni Lešić je imao odlične brojke tokom prvog dela sezone u kom FMP, istina, nije uspeo da napravi zapaženije rezultate u regionalnoj ligi.

Lešić je na prvih deset mečeva u tekućoj sezoni proečno ubacivao 10,1 poen, uz 4,6 skoka i 1,3 asistencije u proseku.

Tokom profesionalne karijere Lešić je promenio veliki broj klubova. Košarkaš rođen u Kninu je preko Vizure i Superfunda stigao do dresa Partizana, zatim je igrao i za Crvenu zvezdu, a kasnije i Himik, Radnički iz Kragujevca, Jenisej, Union Olimpiju, Ređijanu, Mega Leks, Rokets Got, Igokeu i FMP.

Prethodnog leta je, tokom priprema Crvene zvezde, trenirao sa ekipom pod komandom Saše Obradovića, kako bi pomogao timu dok igrački kadar nije kompletiran.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi