velika borba

NASTAVLJA SE "LUDNICA" U ABA LIGI: Veliki korak Igokee ka plej-ofu, Petrušev sjajan, Atić bolji!

Autor Pavle Knežević

Atić pobedio "svoj" klub, izvinjavao se nekadašnjem treneru zbog koševa

Izvor: MN Press

Nastavlja se "ludnica" u ABA ligi! U verovatno najneizvesnijoj sezoni od nastanka takmičenja, Igokea je u gostima pobedila Megu Socccerbet u derbiju 14. kola i tako se na najbolji način vratila posle poraza u prošloj rundi.

Gosti su sve vreme vodili, domaćini se nisu predavali, ali je tim iz Laktaša ipak izdržao sve nalete. Mega – Igokea 84:86 (24:26, 17:25, 21:17, 22:18).

Igokea je u prošlom kolu glatko izgubila od trenutnog lidera Mornara, ali se brzo vratila u pravi ritam i sada napravila pravu pometnju u vrhu tabele.

Igosi sada imaju 10 pobeda, Mega je ostala na 9, dok Mornar ima 11 uz utakmicu manje. Crvena zvezda takođe ima 10, ali uz dva meča manje, a Budućnost ima 9 uz tri meča manje. Tu su još i Partizan i Cedevita Olimpija sa po sedam, s tim što slovenačka ekipa ima čak četiri utakmice manje.

Junak pobede bio je Edin Atić, koji je svom bivšem timu dao 28 poena, što mu je rekord karijere. Entoni Klemons dodao je 15 poena i sedam asistencija, a Marko Jošilo 14.

Megu je, naravno, predvodio Filip Petrušev sa 27 poena i sedam skokova. Milenko Tepić je postigao 16 poena uz pet asistencija, Dejšon Smit je takođe postigao 16 poena, a Marko Simonović je imao dabl-dabl sa 15 poena i 10 skokova.

U jednom trenutku smo videli zanimljivu situaciju: Atić je pogodio trojku, a onda se izvinjavao bivšem treneru Mege Dejanu Milojeviću, koji je utakmicu gledao sa tribina:

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.