Glasajte

U ABA LIGI ĆE "PRŠTATI" KAO NIKAD: Ko će ući u plej-of? Biće žestoka trka do kraja! (ANKETA)

Autor Mladen Šolak

Prognozirajte ko će se boriti za finale i plej-of!

Izvor: MN Press

Iako je tek 10. januar, bez ikakvog ustezanja se može reći da će ove sezone borba za plasman u plej-of ABA lige biti uzbudljivija nego godinama unazad. Možda i najuzbudljivija u istoriji!

I pored toga što korona ne dopušta da timovi budu u istoj fazi "jadranske" trke, na polovini ligaškog dela sezone sasvim jasno se naziru obrisi onoga što će uslediti. A uslediće dramatična završnica u kojoj će ulog biti mesto među najbolja četiri tima, ulazak u plej-of sa "overenim" mestom u Evrokupu i borba za ono glavno – titulu i plasman u Evroligu.

U ovom trenutku, najuspešniji tim na Jadranu je Mornar, sa 11 pobeda i samo dva poraza. Pobedu manje i isti broj neuspeha ima Crvena zvezda (10-2), a tu je i najprijatnije iznenađenje sezone – Igokea, koja ima skor 10-3 i pred sobom utakmice protiv Krke i izbačene Primorske.

Dakle, tim Dragana Bajića bi u narednom periodu mogao da dostigne istorijski učinak 12-3!

Dalje, tu je i Budućnost, koja je na prelazu dve godine ponovo ušla u veliki problem zbog zaraženih, a ovog vikenda je doživela i dramatičan poraz u Splitu, ali je ipak na odličnom učinku koji joj obezbeđuje mir, 9-2.

Naredna na tabeli je Mega (9-5), koja je u prethodnih pet kola doživela tri poraza, ali i pobedila upravo Budućnost i tako još jednom pokazala da će i te kako učestvovati u trci za "jadranski" plej-of, u kojem je poslednji put igrala 2016. godine.

Izvor: MN Press

U ovom društvu je i Cedevita Olimpija, jedini favorit koji je ovog vikenda izbegao poraz i u dramatičnoj završnici savladao Zadar u gostima. Ljubljančani trenutno imaju skor 8-3 i porazi od Mornara i FMP-a je očigledno nisu uzdrmali u trci za glavni cilj.

Trenutno u najtežoj poziciji u ovom društvu je Partizan, koji ima skor 7-7 i iz nedelje u nedelju ne uspeva da stabilizuje igru i rezultate. Crno-belima je odavno smanjen prostor za grešku i svaki poraz znači i snažan udarac na ambiciju da zaigraju u plej-ofu. A u naredna četiri kola gostovaće Budućnosti i Cedeviti Olimpiji, uz duel protiv Igokee u Hali sportova. Veoma komplikovana situacija.

S obzirom na sve navedeno i na samo četiri karte za "jadranski" plej-of, praktično u svakom kolu do kraja gledaćemo utakmice direktnih rivala za doigravanje koje će imati sve veći ulog dok sezona bude odmicala.

Svakako, biće ovo jedna od najuzbudljivijih sezona regionalnog takmičenja.

Ko će igrati u plej-ofu? 

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Tabela ABA lige: Mornar 11-2, Crvena zvezda 10-2, Igokea 10-3, Budućnost 9-2, Mega 9-5, Cedevita Olimpija 8-3, Partizan 7-7, Krka 5-7, Split 5-9, Borac 4-8, FMP 4-9, Cibona 3-8, Zadar 2-8, Primorska 0-14.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.