OBJAVLJENI DETALJI

BEOGRAD DOBIJA VELELEPNU HALU: Vučić saopštio divne vesti Dudi Ivkoviću na stogodišnjicu Radničkog!

Autor Milutin Vujičić

"Ivković je želeo da Radnički što manje košta državu, na kraju smo došli do 15 miliona, računam i malo više, ali nije problem - imamo novac".

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Legendarni srpski košarkaški trener Dušan "Duda" Ivković dobio je veliku nagradu za životno delo u Muzeju Jugoslavije povodom obeležavanja 100 godina od osnivanja Sportskog društva Radnički sa Crvenog Krsta.

"Želeo bih da se zahvalim na ovom velikom odlikovanju. U ovih prethodnih 100 godina bilo je mnogo sportista, funkcionera, navijača koji su zaslužili makar slično odlikovanje. Rekao sam svojim saradnicima da sam vrhunske sportske rezultate ostvario sa reprezentacijom i drugim klubovima, pa bi ovo moglo da bude odlikovanje za vernost. Nije retko da se kaže veran kao pas, ali ja sam to ostao Radničkom", rekao je Ivković drhtavim glasom.

Čuveni trener je kazao i da je sa saradnicima dogovorio da se neće zadovoljiti samo dodelama plaketa na stogodišnjicu kluba, nego će napraviti Radnički koji će funkcionisati još naredni vek, a da od toga ne bi bilo ništa da nije i pomoći predsednika Aleksandra Vučića.

Tim povodom je i Vučić primio plaketu Radničkog, a u kratkom obraćanju poručio je da će za dve i po godine u centru Beograda biti izgrađena velepna hala.

"Kada sam prvi put razgovarao sa Dušanom Ivkovićem oko toga šta bi trebalo da se uradi za Radnički, iako smo o mnogim stvarima drugačije mislili, lako smo se dogovorili. Popularniji su Zvezda i Partizan, ali svi su voleli uvek Radnički koji je imao simpatije svih. Mali je broj onih koji su bili odani ideji da Radnički opstane i da se ne živi od prošlosti, da se napreduje...".

Vučić je pohvalno govorio o istoriji Radničkog, a onda otkrio i planove za budućnost.

"Naš posao je da u narednom periodu izgradimo velelepnu halu, upravo se vrši prenos određenih građevinskih parcela na državu i već u septembru možemo da položimo kamen temeljac. Za dve i po godine moći ćete da otvorite fantastične sportske objekte, ukupno 18 hiljada kvadrata u srcu Beograda što će biti veliki podsticaj za svu našu decu i stvaranje novih šampiona u odbojci, rukometu, košarci, boksu...", kazao je Vučić i zaključio:

"Želim vam uspešan rad, mi ćemo sve izgraditi, počeli smo sve. Ivković je želeo da Radnički što manje košta državu, na kraju smo došli do 15 miliona, računam i malo više, ali nije problem - imamo novac i završićemo to u kratkom roku. Hvala na svemu što ste uradili za Srbiju!".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.