emotivne reči

"SJAT' ĆE SUNCE NAD NAŠOM KARABURMOM": Svet košarke se oprašta od iznenada preminulog Gorana Bjelice

Autor Pavle Knežević

Košarka mu nikad nije izašla iz krvi

Izvor: Facebook/Maja M Bjelica/Privatna arhiva

Nekada košarkaški talenat, posle teniski funkcioner, do kraja basketaš i šmeker, tako ljudi opisuju iznenada preminulog Gorana Bjelicu.

Nekadašnji talenat KK Crvena zvezda, a posle funkcioner teniske sekcije kluba umro je u 59. godini života u ponedeljak i ostavio je svoje prijatelje u bolu.

Nekadašnji veliki talenat Partizana i juniorski reprezentativac Jugoslavije Kemal Hadžović oglasio se potresnom porukom na Fejsbuku.

"Potrebno je minut da nađemo posebnu osobu, sat vremena da ih cenimo i dan za ljubav, ali je potrebno čitav život da ih zaboravi… Danas je otišao Goran Bjelica, moj brat, moj idol, legenda našega grada Beograda...raspadam se...boli… Gošo, nema više ding-dong za moga Ogija, nema više sladoleda za moju Mariju i Unu...nema… Gošo moj, i kad nikog od nas više ne bude, Sjat će sunce nad našom Karaburmom… Boli brate moj… mnogo…", napisao je Hadžović.

Bjelica je umro nekoliko dana posle Dragana Vuksanovića, nekadašnjeg kapitena IMT-a iz generacije Krečkovića, Lukovića, Mute Nikolića. "Vuksa" je takođe živeo na Karaburmi i svi su oni igrali basket redovno.

"Ne mogu da verujem, živeo je pored mene, odigrali smo nebrojeno basketa. Prvo Vuksa, pa on. Strašan igrač, nije promašivao sa četiri-pet metara, a ovako je bio drugarčina", napisao je čitalac MONDA.

Bjelica je sa Zvezdom bio kadetski prvak Jugoslavije 1975. u generaciji u kojoj su posle karijere napravili Predrag Bogosavljev i Slobodan Nikolić. Iz Zvezde je otišao u Novi Beograd, a posle se bavio funkcionerskim radom u teniskom klubu.

Često je išao na košarkaške utakmice i bio je blizak prijatelj sa Stevanom Karadžićem, Zuferom Avdijom i Duškom Vujoševićem.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.