Bilo je gusto!

PARTIZANU SE OTVARA PUT KA ČETVRTFINALU: Triler i produžetak u Francuskoj, na kraju dobre vesti!

Autor Nikola Lalović

Ovaj rezultat odgovara timu Saše Filipovskog.

Izvor: MN Press

Dok Partizan čeka svoj meč trećeg kola Top 16 faze Evrokupa, jedan meč u njihovoj grupi je već odigran. 

Posle velike drame i produžetka Levaloa je na domaćem terenu pobedio Trento i tako praktično otvorio put ka četvrtfinalu za crno-bele. 

LEVALOA - TRENTO 92:86 (9:21, 25:14, 19:22, 27:23, 12:6)

Posle jako loše prve četvrtine francuskog tima Levaloa se našao u situaciji da mora da juri rezultat i tokom celog meča su bili u zaostatku. 

Uspeli su u drugoj četvrtini da izjednače košarkaši francuskog tima, ali do kraja meča nisu uspevali da prelome meč. Poveli su sa dva poena razlike na startu treće četvrtine i onda su do kraja meča uglavnom "jurili" rezultat. 

Na kraju su trojkom uspeli da dođu do produžetaka posle pogotka za tri poena. Ipak, u produžetku su bili bolji tim i ostavrili su pobedu koja ih je dovela na korak od plasmana u četvrtfinale. 

Kod pobednika na ovom meču istakao se Mišino sa 23, Gudvin je imao 21, a Braun 19. Kod Trenta Vilijams i Maje su odigrali sjajan meč, Vilijams je imao 21, a Maje 20 poena, ali to nije bilo dovoljno za pobedu.

Levaloa sada ima tri pobede iz tri meča i prvi su na tabeli, a ova pobeda znači i crno-belima. Partizan je od Francuza izgubio, a Trento je deklarisao u međusobnom susretu. Sada bi pobedom nad Lokomotivom tim Saše Filipovskog bio na drugom mestu na tabeli, sa pobedom više od Trenta, ali i mnogo boljim međusobnim skorom. 

To znači da Partizan sve konce drži u svojim rukama - neće zavisiti od rezultata drugih timova. Za sada su u najboljoj poziciji da uzmu drugo mesto u grupi, ali prvo će morati da ostvare pozitivan rezultat u meču sa Lokomotivom. 

Tabela: Levaloa 3-0, Partizan 1-1, Trento 1-2, Lokomotiva 0-2

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.