Košarka

POZNATI HRVAT SE VRATIO KUĆI - U ABA LIGU: Teška povreda "ubrzala" planove - titula se vraća u Split?!

Autor Mladen Šolak

Dalmatinci okupljaju svoje đake i dugo nisu imali ovako kvalitetan sastav

Izvor: MN Press

Bivši reprezenativac Hrvatske Luka Babić (29) ponovo je u ABA ligi. 

Dugogodišnje krilo Cedevite potpisao je za Split u poslednjem vikendu "prelaznog roka" i tako se zvanično vratio u rodni grad i u matični klub, u kojem je počeo seniorsku karijeru 2008.

Možda će vas zanimati

Učesnik Olimpijskih igara sa Hrvatskom proveo je pet godina u Cedeviti (2012-17), a sada je stigao kući posle epizoda u nemačkom Ulmu i turskim klubovima Istanbul BB i Ormansporu.

Babić je potpisao ugovor do kraja sezone i popuniće mesto koje je ostalo upražnjeno komplikovanom povredom Slovenca Blaža Mesičeka (23), beka pred kojim je oporavak od problema sa leđima.

Ranije ove zime, u Split se vratio i nekadašnji plejmejker Cedevite kapiten reprezentacije Roko Leni Ukić (36), koji je kao i Babić Splitov đak. Uz njih, u ekipi Ivice Skelina su i hrvatski reprezentativni centar Marin Marić, "plej" šireg sastava srpske reprezentacije Ilija Đoković (trenutno povređen), srpski krilni centar Marko Luković...

"Na papiru", svakako deluje da će Spit imati važnu ulogu u borbi za hrvatsku titulu, koja nije došla u taj dalmatinski grad od 2003, kada je za Split igrao Dino Rađa.

Što se tiče ABA lige, Split ima skor 5-11 i uspešniji je od preostala dva hrvatska tima, Zadra (4-9) i Cibone (4-10).

Babić bi u ABA ligi mogao da debituje u ponedeljak protiv Igokee u Laktašima, mada je realnioje da će imati značajnije uloge u narednim kolima, protiv Zadra, Cibone, Crvene zvezde…

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.