Majstor

JOKIĆ JE NAJBOLJI U ISTORIJI! Opet je MVP, ovo se u Denveru nije desilo NIKADA!

Autor Dušan Ninković

Srpski centar je stigao do dve uzastopne nagrade, što se retko dešava.

Ponovo Nikola Jokić predvodi Denver i ponovo ''Grumenje'' iz Kolorada ide ka plej-ofu! Saigrači su se probudili, tim izgleda daleko bolje nego na početku sezone, a srpski centar je najbolji u ligi!

Ako ima neko ko u to sumnja...

Srpski košarkaš Nikola Jokić drugi put uzastopno proglašen je za najkorisnijeg (MVP) igrača nedelje u Zapadnoj konferenciji NBA lige. Istovremeno, za najboljeg na Istoku proglašen je Džejms Harden iz Bruklina.

Denver je u protekloj nedelji imao tri pobede i poraz, a Jokić je prosečno postizao 30,8 poena i imao 10,8 skokova. Posebno impresivna je bila partija od sinoć, kada je nekadašnji igrač Mege demolirao Rudija Gobera, najplaćenijeg centra na svetu.

Takve brojke su srpskog košarkaša održale u priči za MVP priznanje na kraju regularnog dela sezone, što bi bilo pomeranje granica za sve košarkaše sa naših prostora.

Nikola Jokić je osmi put dobio priznanje za MVP-ija nedelje u NBA ligi i time je postao rekorder Denvera! Do sada je rekord držao Aleks Ingliš sa sedam priznanja, ali ga je srpski košarkaš sa dve ovosezonske nagrade pretekao na večnoj listi franšize.

On je prvi igrač Denvera od Karmela Entonija 2006. godine, koji je u dve uzastopne nedelje najbolji. Ovo je prvi put od novembra 2019. godine da je jedan igrač osvojio priznanje za najboljeg u dve uzastopne nedelje na Zapadu. Prethodni put je to uradio upravo Džejms Harden, noseći dres Hjustona.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.