Sad se setio

ČUO DA HRVATI IGRAJU SA SRBIJOM PA HOĆE NAZAD U REPREZENTACIJU: Prvo se ''sprdao'' sa pozivima, sad mu ne daju da igra!

Autor Dušan Ninković

On planira da se vrati, oni ne planiraju da ga zovu...

Izvor: MN Press

Jedan od najtalentovanijih hrvatskih košarkaša je već dva meseca bez kluba i deluje da se situacija neće popraviti ni u bliskoj budućnosti. Mario Hezonja je dobio otkaz u Memfisu, još nije našao klupski angažman, ali se javio Hrvatskoj.

Možda baš zato što je čuo da će Srbija i Hrvatska, ako se plasiraju na Olimpijske igre, igrati u istoj grupi...

Hezonja je poznat po zapaljivim izjavama pa je tako svojevremeno pričao kako je njegov ujak dao život da bi on mogao da obuče dres Hrvatske, ali je nekoliko godina kasnije taj dres skinuo. Sada se predomislio i posle pet godina pauze želi nazad!

Nije igrao za Hrvatsku od Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine. Pozive je odbijao ili uopšte nije ni odgovarao na njih, pa su u Hrvatskoj bili revoltirani njegovim ponašanjem.

''Tačno je, ali postoji procedura kako se javljate Savezu i selektoru. Mogao se obratiti meni, Dinu Rađi ili Veljku Mršiću, a ne preko nekih posrednika. Najblaže rečeno, to je neozbiljno. Ne želim više ništa da komentarišem na tom nivou'', rekao je nekadašnji košarkaš, a sada funkcioner Stojko Vranković.

Hrvatski mediji su dugo najavljivali Marija Hezonju kao budućnost tamošnje košarke i igrača koji će ih u budućnosti predvoditi do medalja na velikim takmičenjima. Ipak, nekada talentovani igrač Barselone je u strmoglavom padu, pošto je pre nekoliko meseci dobio otkaz u Memfisu i još nije uspeo da nađe novi angažman.

Javnost mu zamera i to što je u prethodnom periodu pravio šale na društvenim mrežama o pozivima za nacionalni tim. Jednom prilikom je izjavio ''da mu se ne da'' da igra za reprezentaciju, što je izazvalo lavinu komentara.

Njegove skandalozne izjave poput toga da bi radije igrao za reprezentaciju Hrvatske u Esportu, komentarisao je i Dino Rađa. Legendarni košarkaš je bio šokiran, a upravo zbog takvih emocija su Hezonji vrata nacionalnog tima zatvorena. Barem za sada.

Pitanje je da li njega Hrvatska želi u svojim redovima...

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.