MONDO PODKAST

ŠESTA LIČNA: Od basketa u kraju do Evrolige i titule ABA, od Radonjića i Milojevića do Džikića!

Izvor Mondo video

Gost Miloša Jovanovića bio je jedan od najboljih plejmejkera ABA lige Nikola Ivanović

Izvor: Mondo

Danas smo ponovo u susedstvu. Nakon priče sa Vukom Radivojevićem, selimo se južno do Podgorice, gde ćemo sesti na virtuelnu kafu sa Nikolom Ivanovićem!

Ivanović je već neko vreme poznat kao jedan od najubojitijih strelaca na rosteru Budućnosti. Kako kolega Edin Avdić kaže, ne seća se kada je Nikola loše odigrao neku veliku utakmicu. To je apsolutno tačno, jer Ivanović zasija baš onda kada je najpotrebnije – a to najbolje znaju Zvezda i Partizan. Njegova igra jedan na jedan podseća na najbolje dane podgoričkog basketa, pa se s pravom može reći da je “Džoni” legitimni naslednik igrača kakvi su Gašo Pajović i Dejan Radonjić.

Nikola nas u današnjem razgovori polako provodi kroz svoju profesionalnu karijeru, koja traje već dobrih deset godina – iako on ima svega dvadeset i šest. Njegov sam početak desio se, atipično za jednog Podgoričanina, u Baru. Sa nepunih sedamnaest godina igrao je Balkansku Ligu, i uspeo da dođe do njenog Fajnal For turnira i to kao bitan rotacijski igrač.

Nakon toga, Nikola se vraća u Budućnost gde ubrzo, nakon povrede Aleksandra Ćapina, postaje bitna karika u ekipi. Usledile su odlične četiri godine u Podgorici, a ujedno je i njegova reprezentativna karijera krenula uzlazno – srpskoj publici se predstavio čuvenim šutem za pobedu sa pola terena, kada je Crna Gora u beogradskoj Areni šokirala Srbiju na utakmici kvalifikacija za Evrobasket 2013. u Sloveniji.

Sledeća stanica u njegovoj karijeri bio je Beograd, preciznije, Mega. U jedinoj sezoni u dresu “fabrike talenata”, Ivanović je osvojio kup Srbije i uzeo nagradu za najkorisnijeg igrača tog turnira. Nakon toga, usledio je i odlazak u Atinu, u AEK, gde se – uz jednu međustanicu u Orlandini – zadržao svega godinu dana.

Na leto 2017, Nikola se vraća u Podgoricu i nastavlja tamo gde je stao. Uz podršku stručnog štaba, zajedno sa Nemanjom Gordićem on formira osovinu šampionske ekipe Budućnosti, koja će u neizvesne četiri utakmice poraziti favorizovanu Crvenu Zvezdu.

Ivanovićeva podgorička rapsodija i dalje traje, i on i ove sezone pruža odlične partije za “plave”.
Nikola nam je, pored svega ovoga, pokušao i da dočara kako izgleda taj “mamba mentality” koji imaju veliki strelci i veliki jedan na jedan igrači. i šta se to desi u njemu da se iz “Johnny Handsome” pretvori u “Heeeere’s Johnny!”.

Saznaćete i kako je basket na podgoričkim terenima uticao na formiranje njegove prepoznatljive igre, i kako je bilo sarađivati sa raznim vrhunskim trenerima u regionu, poput Dejana Radonjića, Dejana Milojevića, Luke Pavićevića i Aleksandra Džikića.

Takođe, bilo je malo reči i o reprezentaciji Crne Gore, ali kao i uvek, bilo je smeha i dobre atmosfere.
Ne propustite ni ovu epizodu Šeste Lične!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.