teško je

"OVAJ PARTIZAN JE IZGUBIO IDENTITET": Filipovski očajan posle novog poraza crno-belih

Autor Pavle Knežević

"Nema više šta da se menja"

Izvor: MN Press

Rezigniran i pomalo ljut je bio trener Partizana Sašo Filipovski posle četvrtog vezanog poraza u ABA ligi. Ako se to može zaključiti po tradicionalno mirnom stručnjaku.

Filipovski je rekao da novih promena u timu neće biti, a kao razlog poraza od Igokee naveo je prosto loš šut.

"Nismo zaustavili ono što smo se dogovorili, kreaciju Andrea Klemonsa, koji nam je pravio mnogo problema. Loše smo odigrali odbranu na njemu, on je razigravao ekipu. Sa druge strane, u napadu smo imali probleme sa egzekucijom. To što smo skočili u napadu nismo ubacili, imamo previše igrača sa nula poena, na poziciji pet i jedan su igrači za 20 minuta završili sa nula poena. I standardna forma više igrača", rekao je Filipovski.

Partizan je pretrpeo mnogo rezova ove sezone, tako da novih neće biti.

"Posle svakog poraza se traže promene u timu, a on je toliko promenjen da je izgubio identitet. Mi sada moramo da izvučemo maksimum iz ovih igrača. Nove za Evropu više ne možeš da dovedeš. To što smo tražili, nismo uspeli da dovedemo, a i na tržištu nema igrača za koje se tuku da ih dovedu", kazao je pomalo iznervirano Filipovski.

Erik Mika je dao 15 poena, ali Vil Mozli nijedan, ali Nikola Janković nije ulazio u igru.

"Janković je bio bolestan, pa sam hteo sam Miki da dam šansu. Odigrao je dobro, skakao je. Mi smo imali poene na poziciji četiri i pet, govorimo o Miki, Rašonu Tomasu, kapitenu Novici Veličkoviću, ali spoljna linija osim Pejdža nije dala doprinos", kazao je trener.

Da li je možda utakmica protiv Lokomotive emotivno ispraznila tim za ovaj duel?

"Sigurno da nam je ta utakmica uzela mnogo energije, ali neću da tražim izgovore. Zašto su igrači davali nula poena – ne znam. Imali smo dobre šuteve, ne znam zašto ih nismo pogodili", rekao je Filipovski.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.