Uživo

PARTIZAN – ZVEZDA, ZAKAZANO: Crveno-beli pobedili 61 razlike - biće derbi za finale!

Ekipa Dejana Radonjića deklasirala Radnički u poslednjem četvrtfinalu Kupa Koraća.

Izvor: MN Press

Posle dramatične završnice četvrtfinala Partizan – Borac, u SPENS-u nije bilo drame.

Crvena zvezda je rutinski savladala Radnički iz Kragujevca rezultatom 108:47 (22:13, 27:12, 30:13, 29:9) i praktično imala trening za meč protiv "večitog" rivala, zakazan za subotu u 21 sat.

S obzirom na to da Zvezda ima po petoricu zaraženih košarkaša i trenera, Dejan Radonjić je uvrstio u tim i debitanta Milutina Vujičića i on se "upisao" trojkom početkom druge četvrtine.

Izvor: MN Press

Već tada je Zvezdino vođstvo bilo veće od 20 razlike i nije postojala ni trunka dileme oko toga ko će ući u polufinale.

Partizan i Crvena zvezda sretali su se prethodne četiri godine u finalu, a crno-beli su pobedili tri puta u nizu i podizali pehar. Ovog puta srešće se na stepeniku pred meč za "Žućkovu" levicu, dok će u drugom polufinalu igrati Mega i Vojvodina, koja je napravila najveće iznenađenje pobedom protiv FMP-a.

Najefikasniji u Zvezdi bili su Branko Lazić (17 poena) i Ognjen Dobrić (16) i obojica su postigli po četiri trojke. Uz njih je dvocifreni učinak u napadu imao Džordan Lojd sa 11 trojki, iako nije bio precizan u šutu sa distance (1/7).

Takođe, dvocifreni broj poena postigao je i Džoni O'Brajant (11, 7 skokova), koga je Radonjić vratio u tim posle nekoliko nedelja suspenzije.

"Večiti" su potom opravdali ulogu favorita i zakazali međusobni duel u kojem će sigurno biti vatre, bez obzira na to što je Partizan i danas pokazao slabosti u završnici meča protiv Čačana ili na to što je Zvezda desetkovana zbog kovida.

ZVEZDA: Lojd 11, Lazić 17, Radanov 6, Simonović 7, Kuzmić 8, O'Brajant 11, Vujičić 3, Uskokoković 5, Davidovac 8, Dobrić 16, Jagodić Kuridža 7, Simanić 9.

RADNIČKI: Pan Mading, Popović 10, Dumić 19, Stevanović 2, Katić 6, Jovanović, Nedeljković 5, Dimovski, Glišović, Veljović 2, M. Đorđević, S. Đorđević 3.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

22:37

KRAJ, ZVEZDA JE POBEDILA 108:47

Očekivano ubedljiv trijumf crveno-belih

22:20

Posle tri četvrtine, Zvezda vodi 42 razlike

Već posle nekoliko minuta ove utakmice bilo je jasno ko će pobediti, pa meč protiče samo u iščekivanju konačne razlike.

Uoči poslednjih 10 minuta, Zvezda vodi 79:38, a najefikasniji je Branko Lazić, sa 17 poena (4/5 za tri poena)

21:55

Na poluvremenu - "plus 24" za Zvezdu

I mladi Zvezdin debitant Milutin Vujičić "upisao" se trojkom početkom druge četvrtine. Tako je i on dao doprinos velikom vođstvu crveno-belih posle 20 minuta košarke, 49:25.

ZVEZDA: Lojd 6, Lazić 11, Radanov 3, Simonović 1, Kuzmić 6, O'Brajant 4, Vujičić 3, Uskoković 2, Davidovac 5, Dobrić 3, Kuridža 5. Simanić.

RADNIČKI: Pan Mading, Popović 10, Dumić 6, Stevanović 2, Katić 4, Jovanović, Nedeljković, Dimovski, Glišović, Veljović, M. Đorđević, S. Đorđević 3.

21:31

Očekivano, Zvezda dominira - 33:13

Crveno-beli su več u 13. minutu stekli velikih 20 poena prednosti (33:13), a Radonjić aplaudira igračima zbog onoga što vidi.

Branko Lazić ubacio je osam poena, Džordan Lojd šest, Dejan Davidovac pet, a Džoni O'Brajant posle povratka iz suspenzije dao je pet u prvih desetak minuta košarke.

Zaigrao je i Marko Simonović, prvi put od sredine decembra, kada je i on bio zaražen koronom.

21:00

Ovo je sastav Zvezde

Za crveno-bele večeras će nastupiti: Lojd, Lazić, Radanov, Simonović, Kuzmić, O'Brajant, Vujičić, Uskoković, Davidovac, Dobrić, Kuridža

20:45

Na klupi Zvezde samo...

Uz petoricu igrača, Crvena zvezda ostala je i bez petorice članova stručnog štaba zbog korone.

Zato su osim igrača večeras na klupi samo trener Dejan Radonjić, asistent Goran Bošković i tim-menadžer Nebojša Ilić

Ukratko

  • Crvena zvezda je poslednje tri godine gubila finala od Partizana
  • Pod Radonjićevim vođstvom osvojila je dva Kupa
  • Raško Katić slavio je sa crveno-belima u Kragujevcu 2013.
učitaj još +