O iznenađenju Kupa

MUTA NIKOLIĆ IZBACIO FMP, PA GOVORIO O STRANCIMA: Nama ne trebaju, imamo svoju decu - neku i za reprezentaciju!

Autor Mladen Šolak

"Moji momci mogu još bolje da odigraju", rekao je trener Vojvodine posle pobede protiv FMP-a

Izvor: MN Press

KK Vojvodina napravila iznenađenje na Kupu Radivoja Koraća kakvo nije viđeno duže od pola decenije. U četvrtfinalu je eliminisala FMP i zakazala subotnje polufinale protiv Mege u hali SPENS.

Na konstataciju da je njegov tim postao jedan od malobrojnih KLS timova koji su na Kupu eliminisali ABA ligaše, Nikolić je odgovorio osmehom u razgovoru za TV Arena sport:

"Bez stranaca misliš?", nasmejao se Nikolić.

"Čestitam mojim momcima, imali su priliku da pokažu talenat. Igrali smo utakmicu srcem. Taktički malo slabije, a moji momci mogu još bolje da odigraju", dodao je on.

Najefikasniji igrači Vojvodine bili su Dušan Beslać sa 19 poena, Nikola Gaćeša sa 15 i kapiten Krsto Bjelica sa takođe 15. Plejmejker Marko Ljubičić ubacio je osam uz pet skokova i četiri asistencije, bivši bek Zvezde Petar Rakićević ubacio je četiri uz 10 skokova i pet asistencija...

"Imamo jako dobru ekipu. Što se tiče FMP-a, to su igrački otprilike iste ekipe. FMP je bio u prednosti jer su odigrali više kvalitetnijih utakmica kroz ABA 1. Mi smo ove godine dokazali da sa svojim, domaćim igračima možemo da pobeđujemo ove koji imaju strance. A ja nisam za strance kada ne trebaju", dodao je on.

Vojvodina je trenutno drugoplasirana na tabeli Košarkaške lige Srbije sa skorom 16-3, iza prvoplasirane Mladosti koja je doživela samo jedan poraz i ima učinak 18-1.

"KLS liga smo, ne trebaju nam stranci, a njima trebaju stranci. Nema problema. Ja forsiram našu decu i ova pobeda je kruna našeg rada, drugi smo u KLS ligi, to nam je mnogo važnije od Kupa, a velika je razlika između ABA 1, ABA 2 i KLS lige"

"Večeras smo pokazali talenat i da imamo dosta igrača koji mogu da konkurišu čak i za reprezentaciju", dodao je Nikolić.

Duel Mege i Vojvodine zakazan je za subotu u 18 časova. Potom će biti odigran derbi Partizana i Zvezde od 21.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.