Večeras je derbi

DERBI ZA FINALE - PARTIZAN ILI ZVEZDA? (ANKETA) Ko će u meč za trofej, a ko se vraća u Beograd - PRŠTAĆE u Novom Sadu

Autor Mladen Šolak

Ko će se večeras oko ponoći odmarati za finale, a ko će već biti na putu ka glavnom gradu! Glasajte.

Izvor: MN Press

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde večeras se od 21 sat sastaju u polufinalu Kupa Radivoja Koraća u Novom Sadu. Večiti rivali će odlučiti ko će se u nedelju uveče boriti za trofej protiv pobednika duela Mega - Vojvodina, koji počinje od 18.30.

Partizan je u danu odmora trenirao kod kuće, u Hali sportova "Ranko Žeravica", odakle je trener Saša Filipovski poručio da će ključ za trijumf u derbiju biti pametna igra.

"Zvezda ima individualni kvalitet, na svakoj poziciji ima mnogo kvalitetnih igrača, igraju sa visokom rotacijom i visokim intezitetom, tu će biti ključ kako ćemo odigrati, pametno i fizički u odbrani i napadu. Znamo da će igrati agresivno, da će nas pokrivati po celom terenu. To će biti glavni zadatak mojih igrača, da se tu suprotstavimo, jako, čvrsto i da odigramo pametno", poručio je Filipovski, trener ekipe koja ima tri osvojena trofeja u nizu.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Zvezda je u Novi Sad stigla bez petorice prvotimaca koji su pozitivni na COVID-19, a trener Dejan Radonjić ističe da je za sve u klubu u ovom trenutku najvažnije to što se zaraženi igrači, treneri i članovi stručnog štaba osećaju bolje.

"I to je vest koja je zaista od izuzetnog značaja za sve nas u ovom trenutku. Što se same utakmice tiče, sigurno je da će Partizan koristiti sve prednosti koje ima u ovom trenutku, ali na nama je da damo sve od sebe i da odigramo tu utakmicu najbolje što možemo. Ponavljam, mi smo zaista srećni što uopšte možemo da igramo ovaj kup" rekao je trener crveno-belih za klupski sajt.

Izvor: MN Press

Zvezda je u četvrtfinalu ubedljivo savladala Radnički iz Kragujevca (108:47), dok je Partizan bio bolji od Borca iz Čačka (76:72).

Pisali smo o istoriji međusobnih duela "večitih" u Kupu Radivoja Koraća, a dueli "večitih" godinama unazad su redovni u borbi za "Žućkovu levicu". Prethodna četiri susreta viđena su u niškim finalima, u poslednja tri su crno-beli pobedili i podizali pehar, a u proteklih 10 godina samo se dva puta desilo da Kup protekne bez derbija.

Prvi put 2011, kada je FMP u polufinalu pobedio Zvezdu u Čairu, a drugi put 2014, kada je FMP savladao Partizan u hali "Aleksandar Nikolić".

Kup bez derbija? To prosto nije - to.

Izvor: MN Press

Prvi ovosezonski međusobni duel "večitih" završen je dramatično, promašajem tadašnjeg plejmejkera Partizana Kodija Milera Mekintajera uz zvuk sirene. Zvezda je te večeri slavila, a od onda su oba tima napraviliapromene u sastavu.

Zbog odlazaka ili korone, crveno-beli večeras neće računati na petoricu igrača iz te utakmice, uz promenu na klupi gde je sada Dejan Radonjić umesto Saše Obradovića. Sa druge strane, u odnosu na taj meč Partizan su napustili plejmejkeri Nemanja Gordić (Mornar) i Miler Mekintajer, a večeras će prvi derbi odigrati Džošua Perkins, novi organizator igre crno-belih.

Amerikanac će izbliza osetiti šta znači večito rivalstvo i koliki naboj nosi, bez obzira na to što u SPENS-u neće biti publike. Tribine će biti prazne, ali na parketu će sigurno prštati. I zato je derbi uvek poseban meč.

(Beta, Mondo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.