Nažalost, tako je

"SRBIJA NEMA LIGU, KADA ODLAZIŠ ZNAŠ DA NEMA POVRATKA": Godinama nosi dres Srbije i rekla je surovu istinu!

Autor Nikola Lalović

Sonja Vasić je bila brutalno iskrena.

Izvor: MN Press

Evroliga je napravila emisiju u kojoj je pitala veliki broj košarkaša i košarkašica o njihovom iskustvu igranja u inostranstvu u velikim timovima. 

Pored velikog broja Amerikanaca koji je dao svoje mišljenje o Evropi govorila je i reprezentativka Srbije Sonja Vasić. Ona je istakla da je znala da dugo neće biti u Srbiji kada je 2006. napustila Crvenu zvezdu.

"Kada mi iz Srbije i sa Balkana odemo u inostranstvo znamo da je to to odlazak zauvek, dok god igrate, jer nema domaće lige. Dok sam bila mlađa zaista sam volela što sam u inostranstvu i što sam upoznavala nove ljude, učila nove jezike... Šest godina sam bila u Moskvi i bila sam srećna tamo. Verovatno zato što sam bila mlađa i zbog toga se adaptiraš na sve bolje. Sve ti je izazov. Tokom godina sve to uzme maha, prestane da ti bude toliko zabavno", istakla je reprezentativka Srbije. 

Činjenica je da košarkašice jako mlade odlaze iz Srbije i da one najbolje praktično čitavu karijeru provode u inostranstvu, a domaća liga se sastoji od veteranki koje dolaze da završe karijere i juniorki koje tek počinju. 

Drugu stranu priče imao je Čarls Dženkins. Sonja je morala da ode iz Srbije da bi počela da igra na vrhunskom nivou, a on da dođe u Beograd!

"Kada sam imao 23 godine došao sam u Srbiju, a pre toga sam dve godine igrao u NBA i nažalost to nije išlo kako treba. Onda mi je agent predstavio mogućnost da igram u Srbiji, za Crvenu zvezdu. Rekao mi je da imam šansu da doprinesem timu, tako da nisam oklevao sa tom odlukom. Hteo sam novi početak i Zvezda mi je to pružila", rekao je nekadašnji bek Crvene zvezde.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.