Uživo

PARTIZAN IZGUBIO U DRAMI! Šok za crno-bele u Hrvatskoj, kroz produžetak do novog poraza!

Jaramaz pogodio za tri poena sekund pre kraja meča, ali su crno-beli poraženi.

Izvor: MN Press

Peti uzastopni poraz Partizana u regionalnom takmičenju, a ovaj nakon neverovatne drame i 45 minuta košarke u Zadru.

Ognjen Jaramaz je trojkom na sekund pre kraja doneo izjednačenje i produžio meč u Zadru, ali crno-beli u tom periodu, bez Perkinsa koji je morao da odmori zbog pet ličnih, nisu mogli do pobede.

Presudila je fantastična serija Dominika Mavre koji je blistao u trećoj i četvrtoj četvrtini, a zatim nastavio sa sjajnim potezima i u dodatnih pet minuta igre.

ZADAR - PARTIZAN 96:94 (19:17, 22:20, 20:18, 22:28, 13:11)

Nakon Borca, Budućnosti, Cedevita Olimpije i Igokee, Partizan je izgubio i od Zadra, koji ovom pobedom beži sa dna tabele. To je bio šesti trijumf hrvatskog tima, koji je fantastičnom partijom protiv oslabljenog Partizana stigao do zaslužene pobede.

Sašo Filipovski na meču u hrvatskoj nije mogao da računa na Markusa Pejdža, Erika Miku, Vila Mozlija i Novicu Veličkovića, što se posebno videlo u trenucima kada je crno-belima falilo iskustva. Skraćena rotacija donela je minuta za trojicu mladih košarkaša, Stefanovića, Radovanvića i Jovanovića, koji su ostavili dobar utisak.

Crno-beli su se i pre ovog meča u potpunosti okrenuli Evrokupu, gde imaju priliku da se pobedama protiv Trenta i Metropolitansa plasiraju u nokaut fazu takmičenja. Sa skorom 7-11 u ABA ligi, plej-of je izmakao ove sezone.

Zadar: Karter 17, Jordano 12, Džastin 11, Palokaj 4, Brala, Vuković 11, Junaković 2, Buljan, Mavra 20, Onaku 11, Planinić 2, Kraljević 6

Partizan: Zagorac 8, Pejdž, Dangubić 4, Stefanović, Jaramaz 19, Perkins 18, Jovanović, Janković, Radovanović 3, Tomas 24, Trifunović 18

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

19:06

KRAJ - 96:94!

Nakon 45 minuta košarke završen je meč u Zadru.

Vuković je promašio oba slobodna bacanja na sekund do kraja produžetka, pri rezultatu 96:93, ali su Zadrani odlučili da odmah naprave faul.

Na liniju za slobodna bacanja je poslat Nemanja Dangubić, koji je pogodio prvo i promašio drugo bacanje, ali nakon ofanzivnog skoka nije mogao da poentira. Upravo je Vuković blokadom sprečio novo izjednačenje.

18:58

Tajm-aut Filipovski - 94:90!

Stigao je Partizan zaostatak, ali dva poena Mavre, pa dva poena Palokaja na asistenciju Mavre donose novu kapitalnu prednost domaćem timu. Ponovo problem za crno-bele, na samo 70 sekundi do kraja prvog produžetka!

18:56

Nerešeno je u Zadru - 90:90!

Fantastičan meč gledamo! Sjajan šut i pogodak Uroša Trifunovića koji je pogodio za izjednačenje na oko minut i po do kraja prvog produžetka.

18:55

Prednost Zadrana - 88:85!

Pet poena domaćin i samo dva gostiju u prva dva minuta produžetka znače da će hrvatski tim u finiš meča sa prednošću. Problem za Partizan je i peta lična greška Džoša Perkinsa, koji je bio sjajan na ovo meču.

18:50

Lista strelaca

Zadar: Mavra 16 poena, Karter i Jordano po 12, Vuković i Onaku po 11.

Partizan: Tomas 20, Jaramaz 19, Perkins 18, Trifunović 15.

18:48

KRAJ - 83:83!

Završeno je 40 minuta košarke, ali ne brinite, ima još! Zadar i Partizan će igrati produžetak u dvorani Krešimir Ćosić, nakon što je Ognjen Jaramaz sekund pre kraja doneo izjednačenje gostima, a domaći tim nije uspeo da iskoristi preostalo vreme.

18:46

Trojka! Za produžetak?

Promašio je Uroš trifunović, uhvatio Džoš Perkins, a zatim uradio baš ono što je trebalo. Pronašao je Jaramaza, koji je pogodio trojku.

Rezultat je 83:83, a Veljko Mršić je na sekund do kraja zatražio tajm-aut.

18:44

Zove tajm-aut Sašo Filipovski!

Imaće crno-beli pun napad do kraja meča, ali tek nakon što im trener nacrta akciju koja će se igrati. Trenutno crno-beli imaju minus od tri poena, nakon što je Džoš Perkins napravio korake u jednom, a zatim i veliku grešku u odbrani u prvom sledećem napadu.

18:42

Karter, pa Jaramaz - 81:78!

Revolveraški okršaj Zadra i Partizana u samom finišu meča! Gledamo neizvesnu završnicu.

18:38

Kakva trojka Mavre - 78:75!

Morao je da šutne košarkaš Zadra jer je vreme isticalo, sa oko osam metara udaljenosti je ubacio trojku, ali o tablu! Ključni poeni za Zadrane, koji su nekoliko minuta bili u krizi.

18:35

Trojka - 75:75!

Pogađa Perkins sa velike udaljenosti, preko ruke i u padu, nakon što se Ognjen Jaramaz izborio za drugi napad. Izjednačenje u dvorani Krešimir Ćosić! Četiri minuta do kraja meča.

18:32

Kraj za Onakua - 75:72!

Jedan od najboljih igrača domaćeg tima izlazi iz igre zbog pete lične greške, a Rašon Tomas odlazi na liniju za slobodna bacanja. Dugo Partizan nije bio bliže, kako rezultatski tako i po trenutnoj situaciji na terenu.

18:30

Rašon Tomas!

Najbolji igrač Partizana večeras drži crno-bele u igri. Njegovi pogoci sa poludistance održavaju beogradski tim na samo nekoliko poena zaostatka i daju nadu da bismo mogli da vidimo preokret u samom finišu.

18:22

Povreda Zagorca!

Jedan od najiskusnijih igrača crno-belih je doživeo neugodnu povredu, pošto je jedan od domaćin igrača pao na njega dok je ležao pod košem. Ušla je u teren lekarska ekipa, ali se Zagorac i bez njihove pomoći pridigao i preselio na klupu!

18:20

Serija Partizana - 59:55!

Uspeli su crno-beli da donesu novu energiju, da zaostatak od 12 poena smanje na samo četiri. Ponovo se igra neizvestan meč u Zadru!

18:07

Dvocifrena prednost - 56:45!

Problemi crno-belih u prvom delu treće četvrtine omogućili su domaćem timu da ''pobegne'' na dvocifrenu prednost! Problem za Partizan, ali i dovoljno vremena za povratak u meč.

17:58

Nastavljamo!

Crno-beli će imati prvi napad u trećoj četvrtini i pokušaće da stignu do preokreta protiv Zadra. Podsećamo, hrvatski tim vodi sa četiri poena razlike.

17:44

Poluvreme - 41:37!

Raspucani Partizan u šutu za tri poena, ali sa velikim problemima u odbrani, nije uspeo da stigne do prednosti nakon 20 minuta košarke. Zadar je gotovo tokom celog meča u prednosti, ali ukoliko se defanziva malo ''zategne'', ekipa iz Beograda može do preokreta!

17:39

Jaramaz razbija zonu - 39:36!

Prešli su Zadrani na zonsku odbranu i pokušali da iznenade, ali Ognjen Jaramaz uspeva trojkom da razbije tu defanzivnu strukturu. Ovo je čak osma trojka crno-belih, koje šut sa distance služi mnogo bolje nego za dva poena.

17:36

Trojka - 39:33!

Zadar pogađa šut za tri poena, a Sašo Filipovski zbog loše reakcije u odbrani traži tajm-aut. Imaće šta da kaže svojim igračima na ovom minutu odmora.

17:32

Nije prednost dugo trajala - 32:29!

Probaju crno-beli na nekoliko načina da ponovo preokrenu rezultat, ali im ne polazi za rukom. Čini se da Partizan u ovim trenucima ima više defanzivnih problema, pa iako je napad počeo da funkcioniše, u odbrani ne mogu da sačuvaju igrače hrvatskog tima.

17:24

Treća trojka Perkinsa!

Sjajan šut Amerikanca koji je u toku sezone stigao u Partizan. Njegove tri trojke su donele preokret i prednost crvo-belima - 21:22!

17:20

Perkins vraća Partizan - 19:17!

Dve uzastopne trojke Džoša Perkinsa rezultatski su vratile u igru crno-bele. Bio je beogradski tim na ''minus osam'', ali je sada samo 19:17 za Zadrane.

17:13

Serija domaćina - 13:8!

Nije preterano efikasan meč u Zadru, a domaći tim je i u takvim okolnostima uspeo da napravi seriju 6:0. Nekoliko protraćenih napada oslabljenog Partizana rezultirali su kontrama i lakim poenima za hrvatski tim.

17:07

Bacanja koja smo čekali!

Činanu Onaku, centar hrvatskog tima, ima specifičan način izvođenja slobodnih bacanja. On loptu baca ''sa kolena'', kao što je svojevremeno radio Radivoj Korać. Snažni košarkaš je je polovinač sa linije penala, pa je Zadar stigao do prednosti od 9:8!

17:03

Meč je počeo!

Pratimo meč 19. kola u regionalnom takmičenju.

Startne petorke

Zadar: Karter, Palokaj, Mavra, Vuković, Onaku

Partizan: Jaramaz, Trifunović, Dangubić, Tomas, Janković

17:00

Situacija

Partizan ima četiri uzastopna poraza u regionalnom takmičenju (Borac, Budućnost, Cedevita Olimpija, Igokea), dok je Zadar u seriji od dve pobede (Krka, Split) uz upisani trijumf protiv Primorske.

Zadranima je utakmica daleko važnija, kako bi pobegli iz opasne zone.

16:40

Raspored

Crno-belima je prioritet Evrokup, a u tom takmičenju im slede neki veoma važni mečevi.

Za prolaz u nokaut fazu takmičenja igraće protiv Trenta, a zatim i Metropolitansa. Te utakmice mogu da im odrede sezonu.

Ukratko

  • Crno-beli imaju skor 7-10 u ABA ligi
  • Zadar je na skoru 5-9
  • Partizanu će prioritet biti Evrokup
učitaj još +