rovovska borba

BORBA TITANA, BUDUĆNOST NEKAKO BOLJA OD IGOKEE: Najneizvesnija borba za plej-of u istoriji ABA lige!

Autor Pavle Knežević

Kakav meč u Laktašima!

Izvor: MN Press

Budućnost je u derbiju kola u gostima pobedila direktnog rivala Igokeu u izuzetnom tvrdom, napetom i neizvesnom meču.

Posle 40 minuta rovovske borbe Budućnost je zabeležila izuzetno važan trijumf 87:82 (20:21, 18:18, 22:21, 27:22).

Ove sezone gledamo možda i najneizvesniju borbu za plej-of u istoriji ABA lige. Mornar i Igokea imaju po 14 pobeda, koliko ima i Cedevita Olimpija, ali uz meč manje. Mega ima 13 trijumfa, ali i 19 odigranih utakmica, jednu više od prva dva tima i dve više od tima iz Ljubljane.

Budućnost se sada izjednačila sa Crvenom zvezdom sa po 13 pobeda, s tim što Podgoričani imaju 16 utakmica, a crveno-beli samo 15, uz Zadar najmanje u ligi. Čeka nas dakle prava drama do kraja.

Borba titana vodila se danas u Laktašima od samog početka, najveća prednost domaćina iznosila je šest, a gostiju tri poena. Igokea je u finiš meča ušla sa pet poena prednosti, bilo je 78:73 na 3.16 do kraja meča, ali je onda Luka Mitrović pogodio, pa Danilo Nikolić izjednačio u sledećih 40 sekundi.

Posle toga je Džastin Kobs dao jedno od dva bacanja za novu prednost Budućnosti, prvu još od početka treće četvrtine. Na drugoj strani je Marko Jošilo takođe pogodio samo jedan penal, tako da je na početku poslednja dva minuta bilo 79:79.

Potom su Amedeo Dela Vale i Jošilo "razmenili" trojke za 82:82 na 47 sekundi do kraja. U tom finišu se istakao Nikolić zakucavanjem, nakon čega je Edin Atić promašio trojku posle tajm-auta. Dela Vale je uhvatio skok, odmah je bio fauliran i dao je oba bacanja za 82:86 u Laktašima, devet sekundi pre kraja i pobednik je tada već bio odlučen.

Konačni rezultat postavljen je tehničkom Atića. Bacanje je dao Dela Vale, a Igokei je ostalo vremena samo za poslednji šut i promašaj.

Najefikasniji u Budućnosti je bio Kobs sa 18 poena i pet asistencija, dok su Nikolić, Dela Vale i Vili Rid dali po 11, a Nikola Ivanović 10 poena. Najefikasniji u Igokei bili su Atić i Stiven Grej sa po 14 poena.

Igokea-Budućnost, pregled
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.

Parovi 19. kola:

u petak:

Mornar – Krka 80:61

u subotu:

Zadar – Partizan 96:94
Cedevita Olimpija – FMP 94:76

Nedelja:

Mega – Borac 86:84
Cibona – Split 74:76
Igokea – Budućnost 82:87

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.