NOVI DETALJI

TRINKIJERI TRAŽI OD PARTIZANA 700.000 EVRA: Novi detalji tužbe Italijana protiv crno-belih!

Autor Nebojša Marković

Stručnjak preko Košarkaškog arbitražnog tribunala (BAT) želi da dobije novac iz treće godine ugovora sa crno-belima.

Izvor: MN Press

Partizan je u problemu, Andrea Trinkijeri je tužio klub!

Italijanski stručnjak podneo je postupak protiv bivšeg kluba zbog nepoštovanja odredbi iz ugovora, a sada je poznato i o kolikoj je sumi reč.

Naime, Trinkijeri je tužio Partizan zbog toga što crno-beli nisu ispoštovali važnu stavku iz ugovora, a koja se tiče plaćanja poreza u Italiji.

Partizan je tu obavezu bio preuzeo na sebe, a u ugovoru je pisalo da ukoliko crno-beli ne izmire dugovanja do određenog datuma, automatski će Trinkijerijeva agencija aktivirati klauzulu o plaćanju potraživanja iz treće godine ugovora, preneo je u ponedeljak "Sportski žurnal".

Sada "Mozzartsport" ima saznanja o visini potraživanja.

Prema nezvaničnim informacijama ovog portala, Trinkijeri preko BAT zahteva da mu Partizan isplati oko 700.000 evra neto, uz zaračunavanje određene zatezne kamate na godišnjem nivou.

Naravno, deo za kamatu važi ukoliko bude bilo novih kašnjenja sa plaćanjem, sve dok se ne isplati čitava suma.

Podsećamo, Trinkijeri je u Partizan stigao u novembru 2018. godine, kada je potpisao trogodišnji ugovor. U prvoj sezoni je osvojio Kup Radivoja Koraća, a u narednoj sezoni je stigao do prvog mesta u ABA ligi pre nego što je ona prekinuta neposredno pred plej-of usled pandemije korona virusa.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.