Upija

POKUŠEVSKI UČIO OD LEGENDI, PRIČAO JE I SA JOKIĆEM: Nije mogao da ima bolje mentore, sada radi sve da bude NBA zvezda!

Autor Nikola Lalović

Aleksej Pokuševski je u karijeri mogao mnogo da nauči od velikana sa kojima je igrao.

Izvor: MN Press

Aleksej Pokuševski je počeo sezonu u prvom timu Oklahome, tu je imao priliku da "oseti" NBA, a onda je poslat u razvojni tim. 

Na 11 utakmica u G ligi ima prosek od 8,1 poena, 7,7 skokova i 4,5 asistencija, a Tanderi su ga tamo poslali kako bi se brže razvijao i imao više minuta na parketu. 

On se pred meč sa Denverom sreo sa Nikolom Jokićem i popričao na kratko sa njim. 

"Pre meča sa Denverom čuo sam da neko viče 'Aleksej, Aleksej!'. Shvatim da me zove tokom zagrevanja. Malo smo pričali, super je dečko, kao igrača nemam šta da pričam o tome. Lepo je što smo se sreli", rekao je Pokuševski. 

Igrajući za Olimpijakos u godinama pre dolaska u NBA, najmlađi NBA košarkaš u ovom trenutku je imao od koga da uči. Veliki asovi su mu pomagali da se poboljša. 

"Spanulis, Printezis i Papanikolau su mi pomogli sa mnogim problemima. Savetovali su me da dajem sve od sebe svakog dana i da ću tako da napredujem", rekao je mladi as Oklahome. 

On je u razvojnu ligu poslat kako bi sa više minuta na terenu dobio na samopouzdanju, ali i na iskustvu. 

"Pokušavam da učim od prve utakmice. U G ligi više učestvujem u igri i imam ulogu nosioca, što mi pomaže. Razgovarao sam sa trenerom Dangnoltom i čim se G liga završi vratiću se u Tander. Dobiću šansu i na meni je da igram više i pomognem da pobeđujemo", zaključio je Pokuševski. 

Mladi Srbin mnogo radi na svom telu, promenio je ishranu, a Oklahoma još uvek nije sigurna na koji bi ga način najbolje iskoristila. Jako je visok, ima odličnu kontrolu lopte i sve što je potrebno da bude NBA igrač. Sada je potrebno vreme, naporan rad na sebi i vera ekipe u njega. A za sada izgleda da je sve to na mestu!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.