Vreme je za trijumf

PARTIZAN IGRA ZA PREKID CRNE SERIJE: DVA meseca je bez pobede u ABA, a Cibona stiže u grad!

Autor Tamara Ranković

Da li sledi Partizanovo buđenje?

Izvor: MN Press

Crno-beli traže način da se vrate u formu.

Partizan u 20. kolu ABA lige dočekuje Cibonu nakon uzastopna dva poraza. U Hrvatskoj su izgubili od Zadra, dok su u Evrokupu olako prepustili pobedu Trentu.

Trener crno-belih Sašo Filipovski saglasan je da je njegov tim imao dve teške utakmice, a sada da bi se vratili na pobednički kolosek on od svojih košarkaša traži energiju i maksimum.

"Teške dve utakmice i teška dva putovanja su iza nas. Najvažnije će biti da se za utakmicu protiv Cibone regenerišemo, sakupimo energiju i odigramo utakmicu najbolje što možemo. Najvažnije je dati sve od sebe i maksimum od onoga što imaš. Mi koji smo zajedno, daćemo sve od sebe i ja se nadam da će to biti dovoljno za pobedu", rekao je Filipovski, pa se zatim osvrnuo i na protivnika.

"Cibona je promenila trenera, doveli su i neke nove igrače kao što je Planinić na poziciji centra. Sa druge strane, mi ćemo da igramo sa jednim centrom Jankovićem i jednom četvorkom Tomasom, tako da spoljni igrači moraju da pomognu na unutrašnjim pozicijama", analizirao je trener crno-belih.

Tim iz Zagreba u duel sa Partizanom ulazi takođe posle poraza, od njih je bio jači takođe hrvatski tim Split. Bek crno-belih Ogenjen Jaramaz želi da stavi tačku na loše rezultate svog tima i veruje da Partizan može do trijumfa.

"Utakmica protiv Cibone je za nas prilika da prekinemo vrlo neprijatnu seriju rezuzltata i da se uprkos svim problemima sa povredama, psihički i fizički podignemo. Cibona ima nekolicinu dobrih, mladih igrača koji će želeti da se protiv nas dokažu. Ipak, nadam se i verujem da će pobeda na kraju pripasti nama", poručio je jedan od ključnih igrača crno-belih.

Košarkaši Partizana u ABA ligi ne znaju za pobedu još od 3. januara. Tada su savladali ekipu iz Splita, a od te utakmice nizali su samo poraze.

Utakmica između Partizana i Cibone igra se u subotu 6. marta u Hali sportova "Ranko Žeravica" uz direktan prenos na kanalu Arenasport.

Crno-beli u 20.kolo ulaze kao sedmi na tabeli uz 7 pobeda i 11 poraza, dok tim iz Zagreba zauzima tek 13. poziciju, ima isti broj poraza kao Partizan, dve manje pobede, ali i dve manje odigrana susreta.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.