Čudo od igrača

OVO JE ISTORIJA! PRE JOKIĆA USPELO SAMO DVOJICI IGRAČA: Srbinove brojke nisu normalne!

Autor Dušan Ninković

Ma u svemu može da bude najbolji, sam kad hoće... A ove sezone hoće!

Sezona iz snova za Nikolu Jokića u dosadašnjem delu NBA lige. Centar Denver Nagetsa jedan je od najozbiljnijih kandidata za osvajanje MVP priznanja. Samo da ga saigrači malo ispoštuju...

Izabran je u startnu petorku tima Lebrona Džejmsa za Ol-star, a pre održavanja meča svih zvezda NBA lige ponovo je ispisao istoriju takmičenja. Priključio se Karimu Abdul-Džabaru i Raselu Vestbruku, samo dvojici igrača koji su to uspeli pre njega.

Tokom dosadašnjeg dela sezone, Nikola Jokić se nalazi u Top10 igrača po broju postignutih poena, uhvaćenih skokova i asistencija za saigrače! Deluje gotovo neverovatno, ali tačno te brojke pokazuju kako dobro on vuče ekipu Denvera.

Iako igra na centarskoj poziciji, Jokić često razigrava ostale igrače na terenu. Imao je i nekoliko impresivnih poenterskih partija, kada je video da saigrači ne mogu da iskoriste sve prilike koje im stvara. Naravno, skokovi se podrazumevaju, to mu je u opisu posla.

Ova statistika se odnosi na deo sezone do Ol-stara, a pre Nikole Jokića samo su dvojica igrača uspela u tome.

Legendarni Karim Abdul-Džabar bio je u Top10 u sve tri kategorije tokom sezone 1978/79, dok je Raselu Vestbruku to uspelo u sezoni 2016/17, kada je tokom celog takmičenja beležio impresivne brojke.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.