Tesno

ZA PARTIZAN JE BITI ILI NE BITI: Crno-beli MORAJU da pobede, a situacija je veoma teška!

Autor Tamara Ranković

Posle serije dramatičnih poraza moraju da nađu snage za pobedu

Izvor: MN Press

Košarkaši Partizana nalaze se u prilično lošoj situaciji. Za pobedu u ABA ligi ne znaju od 3. januara, a sada je pod znakom pitanja i da li će u klubu da ostane trener Sašo Filipovski.

Pred važnu utakmicu sa Metropolitanom za klupsku televiziju govorio je košarkaš crno-belih Uroš Trifunović koji je istakao da su on i njegovi saigrači psihički posustali, ali da i dalje veruju da mogu dalje.

Problem je i taj što u kombinatorici moraju da naprave 19 poena razlike kako bi otišli u četvrtfinale Evrokupa.

"Nema šta, utakmica je biti ili ne biti. Ako zbir razlike bude 19 proći ćemo, jedino nam je to u glavi i za to se spremamo. Nije lako psihički kada se uđe u seriju poraza. Ovi porazi su nas malo psihički spustili, ali svi ovde verujemo da možemo da dostignemo tih 19 razlike i idemo ka tome", rekao je Trifunović.

Košarkaši Partizana igraju u sredu od 20.30 protiv francuskog Metropolitana  u Ljubljani, utakmicu poslednjeg šestog kola Top 16 faze Evrokupa.

Crno-beli su pogoršali sebi situaciju u prošlom kolu jer su izgubili do Trenta. Sada ne samo da moraju da trijumfuju protiv francuskog kluba već i moraju da navijaju da Lokomotiva pobedi Trento, a da te dve pobede u zbiru budu sa 19 poena razlike.

U ABA ligi Partizan je nanizao čak šest poraza, u subotu je dramatično u produžetku izgubio od Cibone. Trifunović je tada odigrao dobru utakmicu i ubeležio 20 poena, zadovoljan je, ali žali zbog poraza.

"Drago mi je što sam odigrao dobro i iskoristio minute, ali mi je mnogo krivo što smo izgubili. Nadao sam se da ćemo da pobedimo pogotovo mojom dobrom partijom", istakao je Trifunović.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi