O novom treneru crno-belih

PARTIZAN JE SAD U NJEGOVIM RUKAMA: Godinama trenira Bogdana Bogdanovića, razvijao niz velikih asova!

Autor Mladen Šolak

Novi trener crno-belih poznat je kao stručnjak za individualni napredak igrača. Sada je pred njim jako delikatan posao na mestu šefa struke Partizana.

Izvor: MN Press

Partizan ove sezone prolazi kroz trnovit put, a sada je zvanično da će ga do leta voditi treći ovosezonski trener, Aleksandar Matović (43).

Posle Vlade Šćepanovića i Saše Filipovskog, ovaj specijalista za individualni rad sa igračima postaće treći šef stručnog štaba ove sezone, sa osnovnim zadatkom da smiri poljuljani brod crno-belih i da ga konačno uvede u mirnu luku posle mučnog perioda.

Sudeći prema teškim i jako neprijatnim porazima u prethodna dva meseca, Matovića očekuje veoma komplikovan i zahtevan posao.

Novi trener crno-belih poznat je kao stručnjak za napredak igrača u individualnom radu. Sarađuje sa Bogdanom Bogdanovićem od njegovih kadetskih dana, a kod njega su dolazili i drugi poznati asovi, poput braće Dragić, Gorana i Zorana, Miloša Vujanića, Vladimira Radmanovića, Miroslava Raduljice, velikog broja reprezentativaca Srbije…

Izvor: MN Press

Trenersko znanje sticao je najpre u čačanskom Borcu, gde je brinuo o generaciji 1986. u mladim kategorijama, a potom je prešao u Partizan, gde je vodio sve mlade kategorije, uključujući i juniorski sastav.

U seniorskoj košarci samostalno je vodio Superfund, posle čega je u AEK-u sarađivao sa Draganom Šakotom kao asistent, što je bio i u stručnom štabu Vlade Šćepanovića u Budućnosti 2016.

U Partizan se vratio 2017. i bio je saradnik Miroslava Mute Nikolića, Nenada Čanka, Andree Trinkijerija, Šćepanovića, kao i Filipovskog, koga je sada nasledio.

Takođe, bio je trener u mladim kategorijama reprezentacije i pritom je sarađivao i sa Dejanom "Džolijem" Mijatovićem, kome je bio asistent u selekcijama do 19 i do 18 godina. Sada su ponovo zajedno u stručnom štabu Partizana, s tim da je sada Matović šef.

Izvor: MN Press

Novi trener crno-belih debitovaće u sredu, u utakmici protiv Metropolitana, u kojoj će crno-beli igrati "biti ili ne biti" meč za plasman u narednu fazu Evrokupa. Odmah potom, gostovaće Crvenoj zvezdi u "večitom" derbiju u nedelju.

Veliki izazovi za Matovića već od prvih samostalnih dana u Humskoj.