Košarka

BRAVO MILOJE! UVEO JE BUDUĆNOST U ČETVRTFINALE: Velika pobeda u meču sezone u Evrokupu!

Autor Mladen Šolak

Podgoričani savladali Cedevita Olimpiju u utakmici "biti ili ne biti". Idu među osam najboljih timova i imaće dobar "kostur"!

Izvor: MN Press

Budućnost je uspela!

Ekipa Dejana Milojevića savladala je Cedevita Olimpiju u hali "Morača" rezultatom 79:66 (17:19, 21:21, 20:17 i 21:9) i nastaviće takmičenje u četvrtfinalu Evrokupa.

Milojevom timu bila je potrebna pobeda od četiri razlike i ostvarila je pre svega odličnom igrom u poslednjoj četvrtini, u kojoj se izborila sa dobrim rivalom i svojim lošem šutem.

Melvin Edžim dao je 20 poena i povukao je domaće ka velikoj pobedi, kojom je crnogorski tim zakazao duele protiv Monaka u borbi za finale. Takođe, uz njega su se istakli Nikola Ivanović sa 17 poena, Amedeo Dela Vale i Danilo Nikolić sa po 11, Vili Rid sa 10...

Na drugoj strani, lider Ljubljančana Jaka Blažič dao je 18, ali nije uspeo da "razmrda" ekipu i povede je ka velikom "brejku".

"Pobedili smo izuzetno jak tim, koji je u velikoj formi. Cenim sve što su moji igrači uradili danas, čestitam im na pobedi, na energiji koju su uložili. Ovo je veliki rezultat za moj tim, a naredna utakmica nam je protiv Cibone u ABA ligi. Ne gledam previše unapred, idemo korak po korak, dižemo formi i neke stvari su nam se sklopile, što i koristimo. Naš cilj je da damo sve od sebe, a videćemo gde će nas to odvesti", poručio je Milojević, koji je večeras napravio najveći evropski uspeh u svojoj trenerskoj karijeri.