Otvoreno - o svemu!

FILIPOVSKI PROGOVORIO NAKON ODLASKA IZ PARTIZANA: Očekivao sam više pobeda, zbog njih sam došao!

Autor Dušan Ninković

Doskorašnji trener crno-belih govorio koliko ekipi fale navijači.

Izvor: MN Press

Stigao da ''ugasi požar'', kako se to kaže u žargonu, ali u tome nije uspeo. Sašo Filipovski je nakon nekoliko meseci napustio klupu Partizana, a sada je po prvi put pričao o mandatu u Beogradu.

Vodeći crno-bele ostvario je nekoliko važnih pobeda u Evrokupu, ali i nekoliko razočaravajućih poraza u ABA ligi. Sve je to sumirao nakon odlaska iz kluba, kada je govorio i o svojim očekivanjima, navijačima koji su falili, igračima koji su otišli iz kluba...

Izgubljen je Kup Radivoja Koraća (poraz od Zvezde u polufinalu), plej-of ABA lige nije dostižan, a u Evrokupu sve zavisi od jedne utakmice. Veća očekivanja imao je i sam trener.

''Nije neočekivano što sam otišao. Iskreno, imali smo previše poraza, teških poraza. Treba priznati - očekivao sam bolju sezonu, više pobeda, zato sam i došao u Partizan. Ja samo mogu da kažem da zahvaljujem ljudima na šansi i poverenju. Radio sam naporno i mnogo, iako je teško bilo pokazati kvalitet i znanje u ovako kratkom roku'', ispričao je doskorašnji trener crvno-belih.

Partizan pod komandoma Filipovskog kao da je imao dva lica, jedno u ABA ligi, drugo u Evrokupu. Evropskim izdanjima je zadovoljan bivši trener.

''Što se tiče Evrope, uspeli smo da se kvalifikujemo među 16 najboljih. Dobili smo neke velike ekipe, ne treba se stideti tih pobeda. To je deo sezone koji je dobar. Ali, za drugi deo osećam neispunjenost i žao mi je što nismo napravili više u ABA ligi. Davao sam mnogo sebe i očekivao sam više pobeda'', dodao je trener za BHbasketTV.

Kada se priča o košarkaškim utakmicama Partizana, uvek je jedan od glavnih aduta podrška. Nje nema zbog korona virusa, pa crno-beli nisu imali ''šestog igrača''.

''Žao mi je što nisam iskusio tu podršku koja je Partizanu veoma važna. Sve ekipe koje imaju jakog 'šestog igrača' izgubile su mnogo zbog korone. Mislim da bi utakmice koje smo izgubili sa jednim ili dva poena razlike bile drugačije završene'', otkrio je čovek koji je u toku sezone preuzeo Partizan.

Njegovim dolaskom menjan je i igrački kadar. Neki košarkaši su otišli, kako bi se smanjila rotacija i koncentrisao kvalitet.

''Ne bih rekao da su ti igrači koji su otišli loši. To su dobri igrači, koji imaju dobro iskustvo. Gordić i Mekintajer sada igraju dobro, ali ekipa je živo biće koje traži da energije zajedništva i timskosti prevladaju, a da se nezadovoljstva uravnoteže. Na kraju krajeva, iako mi je teško, iako su sve energije prisutne, biram energiju zahvalnosti i odgovornosti. Ponosan sam da sam bio deo Partizanove porodice sa velikom tradicijom, sa mnogo igrača, stvaranja i uspesima. U ovom momentu mi je i teško, želim im sve najbolje'', zaključio je Filipovski.

Košarkaški klub Partizan se sporazumno rastao sa Filipovskim, a u najbitnijem meču sezone, poslednjem susretu grupne faze Evrokupa, tim će voditi Aleksandar Matović. Meč Partizana i Metropolitana igra se u sredu od 20:30 u Ljubljani.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.