Saradnja?

PARTIZAN NAŠAO NOVOG TRENERA - U RUSIJI: Zoran Lukić uzima crno-bele!

Autor Dušan Ninković

Dolazi zajedno sa Zoranom Savićem!

Izvor: MN Press

Narednih dana će u košarkaškom klubu Partizan biti predstavljen novi sportski direktor - Zoran Savić, a to nisu jedine promene u klubu. Crno-beli se već pripremaju za leto i imenovanje novog trenera!

Kako prenosi ''Sportski žurnal'', prvi pik za klupu Partizana je Zoran Lukić (49), čovek koji trenutno radi u Nižnjem Novgorodu.

Po ranije napravljenom planu, Aleksandar Matović nasledio je Filipovskog i vodiće ekipu do kraja sezone, a crno-beli će tada predstave novo, dugoročno rešenje. Možda čoveka kom narednog leta ističe ugovor sa Rusima, koji žele da nastave saradnju. Ali, šanse nisu na njihovoj strani.

Pored velikog izazova koji predstavlja rad u Partizanu, Lukića privlači i povratak u domovinu, pošto ima veliki motiv da se dokaže radeći u srpskoj košarci.

Zoran Lukić već ima iza sebe preko 25 godina trenerske karijere. U jednom njenom delu bio je pomoćnik selektora Indije, a samostalno je trenirao ekipe Nižnjeg Novgoroda (u dva navrata) i Banvita.

Posebno uspešan bio je njegov prvi mandat (2008-2014), kada je ekipu Nižnjeg Novgoroda podigao blizu vrha evropske košarke. U sezoni 2013/14 Lukićev tim je igrao polufinale Evrokupa i finale VTB lige, što su najveći klupski uspesi tima.

Takođe, Lukić je prethodnog leta imenovan za selektora juniorske reprezentacije Srbije i njega na kraju sezone očekuje učešće na Svetskom prvenstvu u Letoniji.

U istom tekstu Žurnal navodi da su kao potencijalni kandidati za klupu Partizana razmatrani Svetislav Pešić, Vlade Jovanović i Aleksandar Đorđević.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi