neverovatno!

BIZARNA ZAVRŠNICA ZA NIKAD LUĐI FINIŠ ABA! Ovo se stvarno retko viđa, a od pogleda na tabelu boli glava!

Autor Pavle Knežević

Čeka nas čista ludnica u finišu ABA lige!

Izvor: MN Press

Kakva neverovatna završnica! I ligaškog dela ABA lige i utakmice Igokea – Cedevita!

Igosi su u jednoj od najbizarnijih završnica ovog takmičenja uspeli na kraju da sačuvaju pobedu i savladali su Cedevita Olimpiju 76:70 (17:15, 18:23, 28:20, 13:12).

Igokea je u poslednjoj četvrtini imala čak SEDAM izgubljenih lopti, a u prethodne tri četvrtine samo šest i delovalo je kao da na svaki način pokušavaju da vrate goste u igru. Oni, pak, kao da su činili sve da ne pobede, jer su promašivali maltene – sve!

Vodila je Igokea 74:65 tri minuta pre kraja, a Cedevita Olimpija je prišla na 74:70 39 sekundi pre kraja. Posle izgubljene lopte Džekija Karmajla, Džerod Džons je promašio za tri. Edin Atić je uhvatio defanzivni skok, a Jurica Golemac je sa klupe urlao i besneo, tražio da se pravi faul, ali gosti to nisu uradili, tako da je lopta na kraju došla do Atića i on je zakucao za pobedu.

Golemac se odmah posle utakmice zaleteo na Džonsa, koji je odmah pobegao u svlačionicu, a članovi stručnog štaba su morali da smiruju i zadržavaju trenera.

Ranije danas, Cibona je bila blizu podviga u Zagrebu, ali je na kraju ipak Budućnost otišla sa trijumfom 76:72.

A situacija na tabeli je sada nikad zapetljanija. Igokea ima 16/4, Cedevita Olimpija i Mornar po 15/4, a Budućnost 15/3. Crvena zvezda je na 14/2, a ni Mega Soccerbet nije izgubila sve šanse sa 13/7.

Sve u svemu, očekuje nas krajnje zanimljiv finiš ligaškog dela ABA.

Cedevita Olimpija je na kraju šutirala 15/35 za dva i 9/30 za tri.

Falili su gostima poeni Jake Blažiča, koji je iz igre šutirao 1/10 i dao je samo pet poena, dok su Majkl Hopkins i Edo Murić postigli po 12. Amerikanac je imao i 11 skokova.

U Igokei je Atić bio odličan sa 15 poena i 8 skokova, dok je Entoni Klemons postigao 16 poena, a Dalibor Ilić dodao još 15.

Igokea - Cedevita Olimpija
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.

Parovi 21. kola ABA lige:

Cibona – Budućnost 72:76
Igokea – Cedevita Olimpija 76:70

u nedelju:

Zvezda – Partizan 19.30

u ponedeljak:

Mornar – Split 16
Krka – Borac 18

odigrano u petak:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.