Košarka

SRBIN NIJE MOGAO NIŠTA RASPOLOŽENIM NIKSIMA: Skroman učinak Pokuševskog!

Autor Dušan Ninković

Aleksej Pokuševski je upisao bled nastup protiv tima iz Njujorka.

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski postigao je četiri poena, dve asistencije i šest uhvaćenih lopti u meču koji je njegova Oklahoma izgubila. Poraz su doživeli od ekipe Njujorka Niksa (119:97), koja ove sezone igra fantastično i konačno bi mogla da odigra značajniju ulogu u plej-ofu.

Najmlađi košarkaš u NBA ligi tako je odigrao jednu od najslabijih partija ove sezone. Podsećamo, Pokuševski koji je u NBA stigao iz Olimpijakosa, počeo je sezonu u Oklahomi, a zatim jedan njen deo proveo u Razvojnoj ligi, gde se nametnuo dobrim nastupima.

Ekipa Oklahoma Siti Tandera samo u prvoj četvrtini pokazalaje da može da pruži jači otpor. Taj period igre dobili su sa devet poena razlike, ali je u preostala tri perioda ekipa Niksa bila ubedljivo bolja. U svakoj od preostale tri deonice meča tim iz Njujorka je ubacivao preko 30 poena, na šta Oklahoma nije imala pravi odgovor.

Najefikasniji u ekipi Njujork Niksa bili su Beret sa 32 poena, Rendl koji je uz 26 poena upisao i tripl-dabl i Kvikli sa 21 poenom. U poraženoj ekipi bolji od ostalih su bili Horford sa 16, Dort sa 14 i Vilijams sa 13 poena.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.