Bravo!

SRPSKI BISER NAPRAVIO ŠOU U NBA LIGI: Aleksej postavio REKORD KARIJERE, ispisao istoriju Oklahome!

Autor Mladen Šolak

Spektakularan nastup našeg talenta. Samo su Lebron i on uspeli ovo da urade!

Izvor: Profimedia

Kada je u februaru na mesec dana poslat u razvojni tim Oklahome, Aleksej Pokuševski nije klonuo, već se vratio još jači!

Srpski košarkaški biser u nedelju je odigrao najbolji meč svoje ruki NBA sezone, jer je ubacio 23 poena, uz sjajan šut (5/8 za tri) i 10 skokova. Igrao je čak 39 minuta i potpuno opravdao poverenje trenera!

U pobedi svog tima protiv Memfisa (128:122), Pokuševski je i ispisao istoriju Tandera, jer je postao najmlađi igrač u istoriji Oklahome koji je ubacio 20 i više poena na jednoj utakmici!

Uradio je to sa 19 godina i 78 dana.

Njegov hitac iz daljine bio je večeras jedan od prelomnih koševa, jer je doneo vođstvo Oklahomi na 6:10 minuta do kraja (109:108). Nadovezao se njegov saigrač Darijus Miler još jednom trojkom i tu je bio kraj.

Zanimljivo je da je Pokuševski postao večeras drugi najmlađi igrač u istoriji NBA lige koji je dao pet trojki u jednoj utakmici. Mlađi je ostao samo Lebron Džejms, 2003. godine! Lepo društvo za našeg Alekseja.

Pokuševski je i pre tri dana odigrao odlično protiv Dalasa i nagovestio svoju "eksploziju", koja se dogodila u nedelju.

 Podsetimo, mladi Novosađanin i bivši đak Olimpijakosa stigao je u NBA ligu prošle jeseni, kao 17. "pik". Tada su ga odabrali Minesota Timbervulvsi, ali su dva dana posle drafta prosledili prava na njega u Oklahomu.

Nekoliko meseci kasnije, postaje sasvim jasno da u Americi nastaje nova NBA zvezda, pred kojom je veliki put, ali i ogromna perspektiva. Talentovani krilni centar biće sasvim sigurno budućnost novih Tandera, kao i srpske reprezentacije.