spremni su

ZVEZDA VEĆ IGRA ZA VRH TABELE: Nema vremena za odmor, odmah posle derbija dolazi "žilavi" protivnik, ulog je 1. mesto!

Autor Pavle Knežević

Crveno-beli su u četiri, sada jure prvo mesto

Izvor: MN Press

Crvena zvezda nema vremena za odmor. Praktično odmah posle pobede nad Partizanom, nakon koje je i nominalno ušla u mesto koje vodi u plej-of, na redu je novi izazov - zaostali meč 14. kola ABA protiv Cibone.

I dalje bez Branka Lazića, ali sa imperativom pobede, uz svako poštovanje za rivala.

Cibona je pobedila Partizan u gostima, a onda igrala "egal" i umalo pobedila Budućnost, što Dejan Radonjić vrlo dobro zna.

"Cibona je pokazala da je u zadnjim utakmicama podigla kvalitet svoje igre. To je tim sa puno izuzetno talentovanih igrača i odličnim trenerom koji ih vodi. Moramo da im ukažemo puni respekt. Energetski i sa jakom i velikom koncentracijom moramo da pristupimo toj utakmici, i kroz sam meč da gradimo rezultat, koji će nam omogućiti da možemo da nastavimo dalje u pozitivnom ambijentu", rekao je Radonjić za sajt kluba.

Zvezda trenutno ima 16 pobeda, koliko imaju i Mornar i Igokea, ali čak dve utakmice manje. Cibona je na sedam trijumfa, crveno-beli bi eventualnim trijumfom ostali sami na vrhu, ali i Kori Volden poziva na maksimalno poštovanje.

"Očekuje nas mlada vrlo talentovana ekipa, uz raspored u kome se nalazimo, i formu koju su pokazali u poslednje vreme, ovoj utakmici svakako moramo da pristupimo maksimalno oprezno i uz svako poštovanje protivnika. Utakmica sa Partizanom je donela određenu potrošnju, ali želimo da nastavimo sa pobedama. Protiv Cibone, bez obzira što imamo minimalno vreme da se pripremimo, moramo da odigramo uz pristup, želju i energiju koju smo pokazali u prethodnom periodu, da bismo došli do bodova i nastavili izuzetno napornu nedelju", rekao je Kori Volden.

Crveno-beli su slavili u poslednjih 14 utakmica protiv Cibone, a trenutni skor je 28-11 za Zvezdu.

Jubilarni 40. Meč u regionalnom takmičenju Crvena zvezda Cibona igra se od 18 sati bez prisustva publike, uz poštovanje svih zdravstvenih mera zbog pandemije kovida 19.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.