KAKAV IGRAČ!

JOKIĆA NIKO NA SVETU NE MOŽE DA ČUVA: Srbin opet pokazao moć, tako igra MVP lige!

Autor Milutin Vujičić

Ne postoji košarkaš koji može da mu parira...

Najbolji centar sveta Nikola Jokić nastavlja da deli lekcije u NBA ligi!

U trenutku kada se trka za nagradu MVP zahuktava, Jokić je pokazao da je u ovom trenutku možda i glavni kandidat, posebno ako se uzme u obzir njegov značaj na igru Denvera, kao i da je njegov glavni protivkandidat Žoel Embid van terena.

Jokić je ponovo pokazao da niko ne može da ga čuva, pa čak ni odlični Majls Tarner iz Indijane, najbolji bloker lige i jedan od najboljih defanzivaca, pošto je na svojoj koži osetio moć Somborca.

U pobedi Denvera nad Indijanom od 121:106, Nikola Jokić za 35 minuta na parketu ubacio 32 poena, imao 14 skokova, pet asistencija, ali i još četiri ukradene lopte, što je segment njegove igre o kome se nedovoljno priča.

Nije to bilo šutersko veče na kakvo smo navikli od Jokića, šutirao je 11 od 25, ali lakoća kojom je prebacio 30 poena govori sama za sebe.

Nikola Jokić (sport)
Izvor: Youtube/Z. Highlights

Osim njega, u ekipi Denvera su "iskočili" još Barton i Porter sa po 20 poena, a Marej je dodao 16, dok je na drugoj strani prvo ime bio Brogdon sa 24 poena. Ol-star košarkaš Domantas Sabonis bio je nadomak tripl-dabla pošto je skupio 10 poena, 10 asistencija i devet skokova.

Tarner, pomenuti čuvar Nikole Jokića, meč je završio sa osam poena i devet skokova.

Prethodne noći od srpskih košarkaša na parket je izlazio još samo Nemanja Bjelica koji je u porazu Sakramenta protiv Šarlota postigao devet poena i imao četiri skoka, a loša vest za njegov tim je da je Begli doživeo prelom ruke.

Kingsima nije pomoglo 29 poena Foksa, pa je tako ove sezone sjajni Šarlot nastavio da oduševljava na istoku, potvrđujući da je napravljena dobra hemija.

NBA REZULTATI

Šarlot - Sakramento 122:116
Vašington - Milvoki 122:133
Bruklin - Njujork 117:112
Detroit - San Antonio 99:109
Dalas - L.A. Klipers 99:109
Denver - Indijana 121:106
Finiks - Memfis 122:99
Golden Stejt - L.A. Lejkers 97:128 

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.