mondo podkast

ŠESTA LIČNA: Upoznajte Gorana Boškovića!

Izvor Mondo video

Nekada zatrpavao koš protivnika, sada je asistent Radonjiću

Izvor: Mondo

Izdržali smo par nedelja bez YUBA priča, ali kako u poslednje vreme imamo tekstove na Mondu koji se bave ovom temom, našli smo jednog adekvatnog sagovornika koji je dobar i za istorijske, i za recentne teme.

U pitanju je Goran Bošković, novi asistent Dejana Radonjića na klupi Crvene Zvezde!

Stariji ljubitelji pamte da je Bošković bio jedan od premijernih skorera u YUBA Ligi sredinom devedesetih. Podgorički bek-krilo, koji je svoj talenat brusio prvo na ulici, a zatim kao član KK Titograda, je svoj prvi veliki korak napravio odlaskom u Radnički sa Krsta 1991. Tamo je, pod nadzorom velikih trenerskih imena poput Dragoljuba Pljakića i Slobodana “Pive” Ivkovića, sazreo u igrača koji je bio i na ivici reprezentativne selekcije pred odlazak Jugoslavije u Atinu.

Bošković je punu igračku afirmaciju doživeo 1996. odlaskom u FMP, sa kojim osvaja trofej kupa Jugoslavije u Nišu u svojoj prvoj sezoni i biva proglašen najkorisnijim igračem završnog turnira. Kao igrač Železnika, on će igrati i dva nacionalna finala protiv Partizana i Crvene Zvezde.

U naredne dve godine Bošković ostavlja traga kao igrač Budućnosti, sa kojom osvaja titulu prvaka Jugoslavije u skraćenoj sezoni 1998-99, a zatim i Crvene Zvezde sa kojom je igrao Evroligu. U dresu Zvezde se istakao sa nekoliko jako bitnih šuteva u inače teškoj i turbulentnoj sezoni, a navijači pogotovo pamte šut za izjednačenje protiv Hemofarma koji je postigao preko celog terena.

Nakon stranih avantura u Izraelu i Francuskoj, Goran je proveo prve trenerske dane u ŽKK Budućnost, sa kojim je osvojio pet nacionalnih i dve regionalne titule. Od ove sezone, on je u stafu Dejana Radonjića, njegovog starog saigrača iz FMP-a i Budućnosti, i zajedno će pokušati da vrate Zvezdu na šampionski kolosek.

Iz Goranove priče čućete kako se nekad igralo i pre svega treniralo, i kako se to poredi sa košarkom danas u Srbiji i regionu. I naravno, biće dobre priče o “vremenima davno prošlim”.

Ne propustite ni ovu epizodu Šeste Lične!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi