bez iznenađenja

IGOKEA PREGAZILA MORAVU! Borac nemoćan, predstoji mu grčevita borba da izbegne baraž, Igosi jure vrh tabele!

Autor Pavle Knežević

Jasno je bilo ko je favorit

DALIBOR ILIC, kosarkas Igokee, na utakmici ABA lige protiv Partizana, u Hali sportova Ranko Zeravica. Beograd, 06.02.2021. foto: MN Press / ds Kosarka, ABA liga, Partizan, Igokea
Izvor: MN Press

Borcu svaka pobeda zlata vredi u borbi za izbegavanje baraža u ABA ligi, ali je Igokea, jasno, bila apsolutni favorit, što je i potvrdila i nastavila borbu za prvo mesto pred plej-of.

Nakon 40. minuta u Čačku, Borac – Igokea 78:101 (25:28; 24:29; 9:19; 20:25).

Borac je dobro počeo, vodio je, ali je kvalitet Igokee došao do izražaja i već krajem prve četvrtine došla je do vođstva, koje nije ispuštala do kraja meča. Razlika je samo rasla, a domaćin nije imao nikakve šanse.

Borac je tako ostao na pet trijumfa četiri kola pre kraja i očekuje ga velika borba u poslednjih šest utakmica. Igokea se izjednačila sa Mornarem po broju pobeda, uz meč manje. Tih 17 trijumfa ima i Crvena zvezda, ali uz dva meča manje od Igokee i jednim od Mornara.

Ujednačen napad Igokee predvodi je Nikola Jovanović sa 16 poena i 10 skokova, je dodao Džeki Karmajkl je dodao 16 poena i osam skokova. Odlični su bili i Entoni Klemons sa 10 poena i 13 asistencija i Dalibor Ilić sa 14 poena i 10 skokova.

Najefikasniji u Borcu bio je Duda Sanadze sa 24 poena.

Borac - Igokea, pregled
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.

ABA Liga - 22. kolo:

Petak:

Subota:

Borac - Igokea 78:101

Nedelja:

Budućnost - Crvena zvezda (20.00)

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.