NEVEROVATNO!

NOĆNA MORA NAVIJAČA ZVEZDE SE OPET DESILA: Kad Lesor rešava - Budućnost pobeđuje!

Autor Nikola Lalović

Francuskom centru ne idu mečevi sa ekipom Budućnosti...

Izvor: MN Press

U neverovatnoj završnici meča na četvrtfinala Evrokupa Budućnost je uspela da na gostovanju savlada Monako, finiš meča će navijače Crvene zvezde podsetiti na jednu od najbolnijih uspomena... 

Trener Monaka Zvezdan Mitrović je poslednji napad nacrtao za svog centra Matijasa Lesora i on je dobio loptu ispod koša.

"Zidao" je leđima, ugurao svog čuvara Vilija Rida, a onda probao da sve reši horogom. Nije uspeo - lopta se odbila od prvog obruča i Budućnost je pobedila, pošto je pre toga Džastin Kobs pogodio trojku za prednost, a ispostaviće se i pobedu. 

MONAKO - BUDUĆNOST 76:77 (22:13, 16:24, 16:14, 22:26)

Na ovom meču Budućnost je do pobede vodio Vili Rid. Sjajni američki centar osim što je odigrao odlučujuću odbranu nad Lesorom imao je dabl-dabl od 24 poena i 13 skokova. Pratio ga je Melvin Edžim sa 21 poenom, dok je kod Monaka Grej imao 18 poena. 

Navijače Crvene zvezde će ovakav finiš meča podsetiti na meč finala ABA lige 2018. godine u "Morači", a tada je i rezultat bio sličan. Pri vođstvu Budućnosti 78:77, Tejlor Ročesti je odigrao pik sa Lesorom, dodao do slobodnog Džejmsa Feldina koji je promašio trojku.

Lesor je na tri sekunde do kraja bio sam ispod koša i umesto da uhvati loptu i zakuca je probao je da završi "iz odbojke". Promašio je, vreme je isteklo, Budućnost je povela 2:1 u seriji i na kraju osvojila ABA ligu i otišla u Evroligu.

Završnica ABA lige, Lesorov zicer
Izvor: Youtube/ABA j.t.d

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.