ŽESTOKA KONKURENCIJA

POČINJE EVROLIGIN TURNIR U BEOGRADU: Zvezdini juniori hoće novi trofej i plasman na F8!

Autor Nebojša Marković

Biće im žestoka konkurencija na tom putu!

Izvor: MN Press

Uz mnogo napora da se održi u Beogradu, KK Crvena zvezda organizuje 10. tradicionalni kvalifikacioni turnir Evrolige ANGT "Marko Ivković".

Adidasov turnir naredne generacije (ANGT) održaće se od petka 26. marta do nedelje 28. marta, a za mesto na finalnom turniru, koji se održava tokom F4 turnira Evrolige, boriće se osam timova!

To su ekipe Makabija iz Tel Aviva, Kluža, Partizana, Cedevita Olimpije, Mege SoccerBet, Budućnosti, Lokomotive Kuban i domaćina i organizatora turnira Crvene zvezde.

Svi mečevi na predstojećem turniru igraće se u hali FMP Arena, ovoga puta bez obzira na veliko interesovanje, bez publike zbog pandemije Covid-19 i uz poštovanje svih mera i protokola Vlade Republike Srbije.

Crvena zvezda je pobeđivala na prvih osam uzastopnih turnira, a konkurencija na turniru je ove godine izuzetna o čemu svedoče i reči trenera juniora KK Crvena zvezda Miloša Obrenovića i kapitena crveno-belih Filipa Brankovića:

"Radili smo naporno u prethodnom periodu i spremali se za ovaj turnir. Sigurno da se nadamo najboljem. Ove sezone ima mnogo ekipa koje se takođe sa pravom nadaju da će zabeležiti dobar rezultat i pobediti na ovom turniru. Idemo korak po korak, prva utakmica je najvažnija a ona nas očekuje već u petak na otvaranju turnira protiv rumunskog Kluža", rekao je junior Filip Branković.

Zvezda otvara turnir protiv Kluža, a trener Obrenović je govorio o tom protivniku.

"Spremamo se za ovaj turnir, prvi protivnik nam je ekipa Kluža. Nemamo previše podataka o njima, ali svi timoviu dolaze u Beograd sa svojim ciljevima i ambicijama. Ne treba zaboraviti i na činjenicu da prvog dana igramo dve utakmice koje umnogome mogu da odrede naše ambicije na ovom turniru. Zato moramo da idemo korak po korak i utakmicu po utakmicu, i zato smo u potpunosti okrenuti uvodnom meču koji nas čeka u petak od 10 časova."

KK Crvena zvezda i ove godine uz veliku pomoć Republike Srbije i grada Beograda potrudio se da u izuzetno otežanim okolnostima organizuje turnir i održi standard koji su postavljeni prethodnih godina.

Direktor KK Crvena zvezda Filip Sunturlić kaže da taj klub organizuje turnir u situaciji koja do sada nije viđena.

"U ovih 365 dana kompletan svet se promenio i akcenat je na zdravlju i bezbednosti svih učesnika ovog turnira. Ono što je sigurno, sve ono što smo radili u prethodnih 10 godina, i veliko iskustvo koje sada imamo je garant da će sve biti na maksimalnom nivou uz podršku i pomoć svih koji su posredni i neposredni partneri KK Crvena zvezda u organizaciji ovog turnira", rekao je Sunturlić.

Osam timova nalazi se u dve grupe, kao i svake sezone. U grupi A nalaze se ekipe Makabija, Kluža, Partizana i Crvene zvezde, dok se u grupi B nalaze ekipe Mege, Budućnosti, Lokomotive Kuban i Cedevita Olimpije.

Svi mečevi biće prenošeni na TV Arenasport.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.