mondo intervju

JEDINA ŽELJA MI JE DA POTPIŠEM ZA PARTIZAN: Kapiten crno-belih juniora u karijeri ne planira dalje od maja

Autor Pavle Knežević

Radi na svemu, upija od svih, ali mašta samo o jednoj stvari

Izvor: MN Press

Završen je još jedan juniorski turnir Evrolige, Mega Soccerbet je u dramatičnom finalu pobedila Crvenu zvezdu, dok je Partizan u borbi za treće mesto savladao Budućnost.

Partizan nije tako uspeo da ponovi prošlogodišnji uspeh, kada je slavio, ali je finalni turnir otkazan. Kapiten crno-belih Đorđije Jovanović nada se da će treće mesto pomoći da se dobije "vajld kard", a za MONDO je ispričao kakvi su mu planovi i koliko mu je iskustvo iz prvog tima pomoglo na ovom turniru.

"Nije bilo loše, ali ostaje žal za finalom i što nismo ponovili prošlogodišnji učinak. Ali, šta je – tu je. Ovim trećim mestom smo povećali šanse da dobijemo 'vajld kard'. Prve dve utakmice smo odigrali 'na nož', na agresivnost, borbu i naš karakter. Kad smo došli do Zvezde, mislim da je tu već došlo do zamora, ali nismo uspeli da odgovorimo na njihovu agresiju. Ipak, skupili smo se za Budućnost i pobedili", kaže ovaj 17-godišnji Podgoričanin.

U juniorskom timu trener mu je Milivoje Lazić, o kome ima samo reči hvale.

"Trener je prema nama mnogo korektan, ne traži od nas ništa što ne možemo da ispunimo. Pre svega hoće da budemo tim, ali najvažnije je da veruje u nas", priča Jovanović.

Izvor: MN Press

Ovaj mladi bek-šuter od svoje 16. godine povremeno radi i trenira sa prvim timom, a nedavno je i debitovao za seniore, u porazu od Cibone početkom marta. Ipak, to je iskustvo koje mladim igračima mnogo znači, pa tako i njemu.

"Mnogo mi je pomoglo to što sam radio sa prvim timom, postao sam čvršći, stekao sam dragoceno iskustvo, pa sam tako postao i pribraniji u nekim situacijama. Pogotovo to što sam debitovao mi je dalo još veću motivaciju i želju za radom", rekao je Jovanović.

Njegova generacija, igrači rođeni 2003. godine polako ulaze u svet seniorske košarke. Mnogi od njih maštaju, imaju dugoročne planove, ali Đorđije ne razmišlja dalje od maja, to mu je jedina želja i jedini fokus trenutno.

"U maju punim 18 godina i jedina želja mi je da potpišem profesionalni ugovor sa Partizanom. Imam 17 godina, ne razmišljam dalje od toga, ne pravim velike planove, od želja i planova imam samo to", jasno kaže Jovanović.

Još jedna stvar koja ga razlikuje od vršnjaka je što nema ličnog uzora.

"Pokušavam da budem svoj i da izgradim sebe, ali učim od svih. Kada sam sa seniorima, pratim ih i upijam od svih", objašnjava on.

Sa 17 godina je tek na početku karijere i treba da napreduje u svemu, možda će rasti i preko svojih 197 centimetara, ali trenutno je fokus na…?

"Fokus je na pik en rolu, igri jedan na jedan, driblingu, da budem odlučiniji u prodoru. Na tome trenutno radim kad je napad u pitanju. Kad se priča o odbrani, tu su samo volja i želja i motiv", ispričao je Đorđije Jovanović.

Bliži se maj, videćemo da li će mu se želja ispuniti, a navijači Partizana se svakako nadaju da će postati seniorski igrač za crno-bele, jer je to jedan od zaštitnih znakova kluba.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.