USKORO PRESUDA

TUKAO SE NA ZVEZDINOJ UTAKMICI, RECITOVAO BALAŠEVIĆA NA SUDU: Tužilac traži 10 meseci zatvora, glumac govorio stihove!

Autor Milutin Vujičić

Uz to, tužilac je tražio i novčanu kaznu i zabranu prisustva sportskim događajima u roku od godinu dana.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Završeno je suđenje voditelju i glumcu Milanu Kaliniću zbog incidenta na košarkaškom "večitom" derbiju iz aprila 2019. godine!

Kalinić je učestvovao u tuči pred početak utakmice u "Pioniru", a danas su u Višem sudu u Beogradu saslušani i poslednji svedoci odbrane, potom su završne reči imali odbrana i tužilac, pa će konačna presuda biti doneta 6. aprila.

Tužilac je u svom završnom obraćanju tražio zatvor od 10 meseci, novčanu kaznu od 100.000 dinara i zabranu prisustva sportskim takmičenjma u trajanju od godinu dana.

Završna reč odbrane je glasila da nije dokazano da je Milan Kalinić kriv za indicent koji mu se stavlja na teret, kao i da ni jedan od svedoka nije video kako optuženi Kalinić udara oštećenog Dalibora Krkovića. Sem što je evidentno da je Kalinić bio prisutan i to samo u nameri da spreči dalji incident. Svi dokazi koji su izvedeni ukazuju na to da Kalinić nije kriv i da ne treba da odgovra za incident koji mu se stavlja na teret.

Milan Kalinić je u svoju odbranu u završnoj reči kazao kako je video da oštećeni (Dalibor Krković) napada njegovog prijtelja Marka i da se u ceo incident uključio iz najmoralnijih i ljudskih pobuda da zaštiti svog druga. Takođe, naveo je da se do trenutka incidenta šalio i davao izjave, a potom je citirao Đorđa Balaševića:

"Verujem, cenjeni sude, da dobro poznaješ ljude, vi barem imate posla, jer ćud je ćud a sud je sud. Verujem, cenjena glavo, da si i učio pravo, da svakom sudiš pošteno...", izrecitovao je Kalinić.

Odbrana je odustala od trećeg svedoka Dragana Šutanovca i on se nije pojavio na suđenju.

(MONDO/Kurir)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.