Košarka

ČAČANI VIDE OPSTANAK U ABA LIGI: Važna pobeda u srpskom derbiju, sledeća utakmica je ključna!

Autor Dušan Ninković

Vrlo bitan trijumf za opstanak Borca.

Izvor: MN Press

Možda i presudna pobeda za opstanak u ABA ligi izvojevana je u zaostalom meču! Čačani su na svom parketu savladali goste iz Železnika i tako stigli do sedmog trijumfa u regionalnom takmičenju.

Ukoliko taj rezultat materijalizuju u narednoj rundi, protiv Zadra, ekipa Marka Marinovića biće u dobroj poziciji da izbegne pretposlednju poziciju na tabeli. To mesto vodi u baraž za opstanak u ABA ligi.

Borac Čačak - FMP 83:76 (29:10, 15:20, 18:23, 21:23)

Samo deset minuta bilo je dovoljno Borcu. U prvoj četvrtini stekli su prednost koju gosti nisu uspeli da nadoknade, iako su slavili u preostala tri perioda meča.

Možda i najbolji detalj sa ove utakmice viđen je na isteku druge četvrtine, svega nekoliko sekundi pre poluvremena. Nenad Nerandžić je jednu bezizlaznu situaciju uspeo da pretvori u prodor ka košu, a zatim i u fenomenalno zakucavanje koje je njegov tim približilo pobedi.

Košarkaš Borca bio je i jedan od najzapaženijih igrača na meču.

Ekipu FMP-a predvodio je Filip Čović sa 19 poena i sedam asistencija, dok su u redovima domaćin najbolji bili Sandze i Nerandžić koji su postigli po 18 poena. To je bilo dovoljno da se slomi otpor.

U narednoj rundi ekipa Borca će na svom terenu igrati protiv Zadra, dok će FMP biti domaćin Mornaru.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.