Monako prolazi!

KRAJ ZA BUDUĆNOST U EVROPI - NIŠTA OD POLUFINALA! DVE meč lopte nisu bile dovoljne - ŽALIĆE Podgoričani za ovom šansom!

Autor Mladen Šolak

Matijas Lesor je najzaslužniji za kraj crnogorskog šampiona u Evrokupu.

Izvor: MN Press

Umesto polufinala, kraj!

Dve "meč lopte" za plasman među četiri najbolja u Evrokupu nisu bile dovoljna ekipi Dejana Milojevića. U sledeću rundu prošao je Monako, jer je pobedio u "majstorici" i nastavio put ka evroligaškoj vizi kroz ovo takmičenje:

MONAKO - BUDUĆNOST 90:87 (22:23, 26:23, 22:20, 20:21)

Bivši centar Crvene zvezde Matijas Lesor bio je tragičar domaćih u prvoj meči, praktično je Crnogorcima omogućio dve "meč lopte" promašajem u poslednjem napadu, ali se onda iskupio.

Blistao je Francuz i u revanšu u Ljubljani, a večeras je apsolutno dominirao na obe strane parketa, jer je vodio Monako do pobede sa čak 24 poena, sedam skokova i indeksom korisnosti 29.

Posle utakmice se i svađao sa rivalima i psovao na srpskom jeziku!

Budućnost će sada imati samo jedan put ka Evroligi - kroz ABA ligu, dok će Monako igrati za finale protiv Gran Kanarije. U drugom polufinalu Virtus čeka ko će pobediti u "majstorici" Uniksa i Lokomotive Kubanj (1:1).

Podsetimo, osvajač Evrokupa direktno će otići u Evroligi, a finalista će takođe imati kartu za najjače takmičenje pod uslovom da Valensija ne uđe u osam najboljih u Evroligi.

Sigurno će u Podgorici žaliti zbog ove šanse i ispuštene prednosti u seriji...

MONAKO: Bost 11, Čupas, Demaj 6, Inglis 4, Najt 12, Ndoj 6, Yeget 9, O0Brajen 13, Lesor 24, Grej 5, Sisoko.

BUDUĆNOST: Kobs 17, Ivanović 11, Edžim 6, Šehović 2, Nikolić 5, Apić, Mitrović 4, Delavale 11, Nikolić 4, Popović 11, Rid 16, Žugić.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.