NEVEROVATNO

JOKIĆA PREBIŠE, ALI SUDIJE BAŠ BRIGA ZA TO! Sraman tretman Srbina - kako je moguće da ovo nije faul? (VIDEO)

Autor Nebojša Marković

Pa šta je potrebno da se desi da bi verovatno i najbolji igrač lige dobio faul pod košem?

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić je u noći između četvrtka i petka odigrao možda i svoju najslabiju partiju u tekućoj sezoni NBA lige, ali je njegov Denver ipak upisao pobedu.

Nagetsi su savladali Los Anđeles Kliperse 101:94 na gostovanju u Kaliforniji, a jedan detalj sa tog meča je privukao posebnu pažnju.

Jokić je ostvario učinak od tek 14 ubačenih poena uz samo šest pogodaka iz igre. Ipak, bio je ovo već peti meč u sezoni u kojem srpski centar nije imao nijedno jedino slobodno bacanje.

Mnogo se ranije pričalo da Jokić nema isti tretman kao druge zvezde NBA lige, a imajući u vidu da je glavni favorit da postane MVP sezone, jasno je da bi morao da ima makar minimalnu protekciju kod sudija.

Ipak, to nije slučaj. Jokić je u meču protiv Klipersa bio "prebijen" u nekoliko navrata, a o tome najbolje govori detalj s kraja četvrte četvrtine.

Aron Gordon je odigrao sjajan pas za Jokića koji se oslobodio čuvara i uspeo da pogodi za dva poena, međutim, Pol Džordž se usput na njega obrušio svom silinom.

Jokić je bio žestoko oboren, ali nikome od sudija nije padalo na pamet da bilo šta učini i svira faul. Postavlja se pitanje šta je zapravo potrebno da igrači urade Srbinu ne bi li on dobio priliku da ode na liniju za slobodna bacanja...

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.