problemi

BORAC U VELIKOM PROBLEMU, SAMO ČUDOM IZBEGAVA BARAŽ: Čačani se danas kasno "probudili" direktni konkurent odneo pobedu

Autor Pavle Knežević

Jako loša situacija, ovaj poraz im baš nije trebao

Izvor: MN Press

Borac je izgubio u Čačku i sada je u velikim problemima u ABA ligi.

U borbi direktnih konkurenata za izbegavanje baraža, Borac – Zadar 61:65 (16:19; 13:14; 13:19; 19:13).

Borac je tako ostao na sedam pobeda, jednom manje od Zadra i Splita, koji imaju meč manje, kao i FMP-a koji ima dve utakmice manje. Po sedam trijumfa imaju i Cibona i Krka, ali obe ekipe imaju čak po tri meča manje.

Čačani u poslednja dva kola igraju u gostima protiv Splita, a dočekuju Cibonu, a baraža mogu da se spasu jedino ako budu imali sreće da se poklope ostali rezultati, iako neki od ovih timova igraju međusobne mečeve.

Borac je danas samo na početku meča vodio, a onda i par puta izjednačio u drugoj četvrtini, posle čega je Zadar u potpunosti kontrolisao utakmicu. U poslednju deonicu ušao je sa 11 poena prednosti, što je poraslo na 14, ali je domaćin prišao na dva poena zaostatka 40 sekundi pre kraja.

Imao je posle toga šansu kada je Filip Kraljević napravio faul u napadu, a do kraja meča je ostalo 40 sekundi. Ipak, Brajs Džons je "prodao" loptu. Uroš Čarapić je odmah faulirao Džastina Kartera, koji je bio siguran oba puta. Borcu je u preostalih 15 sekundi ostalo samo da šutne, ali bez uspeha.

Borac: Tornton nije igrao, Smit 4, Sanadze 5, Miletić 13, 8sk, Gavrilović nije igrao, Kočović 3, Nerandžić 7, 5sk, Karapandžić nije igrao, Novaković 3, Džons 11, 7as, 5sk, Todorović 13, Čarapić 2.

Zadar: Karter 10, 6sk, Jordano 2, Džastis 6, Palokaj 8, Vuković, Bursać 11, 9sk, Junaković 4, Mavra 9, 5sk, Onaku 13, Planinić 1, Kraljević 1.

Borac - Zadar, pregled
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.