Uživo

NAJBOLJI PARTIZAN U ABA SEZONI! CRNO-BELI SE RASPUCALI: Krka razbijena u Hali sportova!

Laka i ubedljiva pobeda crno-belih protiv slovenačkog predstavnika!

Izvor: MN Press

Dugo nismo videli ovako raspoložen Partizan! Crno-beli bili su fantastični večeras u Hali sportova, gde su rezultatom 91:67 pobedili Krku, iako su gosti impresivno šutirali za tri poena. Jednu od najboljih partija u sezoni crno-beli krunisali su ubedljivim trijumfom.

Preko 70% u šutu za dva poena i blizu 40% za tri ostavili su utisak da se ekipa Partizana, koja je prvi put pobedila tri uzastopne utakmice u regionalnom prvenstvu ove sezone, vraća u formu.

Partizan - Krka 91:69 (16:11, 25:22, 31:20, 19:14)

Crno-bele predvodio je sa 17 poena najbolji igrač meča Rašon Tomas, a pravu pomoć imao je Perkinsu (13), Jaramazu (12) i Jankoviću i Trifunoviću koji su ubacili po 11 poena. 

Već u prvoj deonici Partizan se odlepio na dvocifrenu prednost, ali su mali padovi pred kraj prepolovili tu razliku. Slična situacija ponovila se u drugom periodu, kada je Krka uspevala čak i da izjednači, ali je to bilo sve. Nakon što je Partizan još jednom uspeo da se odlepi, utakmica je bila rešena.

Od sredine druge četvrtine pa sve do pred kraj meča, prednost crno-belih samo je rasla. Išla i na 25 poena, a Partizan je rešetao sa gotovo svih pozicija. Ulazile su duge dvojke, trojke iz ugla, slobodna bacanja kojih je Partizan izveo čak 28, a posebna poslastica bila su zakucavanja Tomasa, Jankovića i Mozlija.

Nakon Mornara i Mege, Partizan uspeva da savlada i Krku, što je treći trijumf u nizu za ekipu aleksandra Matovića. Sledeći izazov biće FMP iz Železnika, a taj meč na programu je za pet dana, 8. aprila. Krki predstoji teška borba za opstanak, pošto iz 22 kola imaju samo sedam trijumfa.

Da situacija bude još gora, do kraja sezone igraju protiv Budućnosti, Crvene zvezde i FMP-a, ekipa koje su kvalitetom iznad njih. Deluje da su u ovom trenutku Slovenci najveći rivali Borcu za 13. poziciju u ABA ligi.

Sastavi

Partizan: Mika 5, Pejdž 2, Dangubić 9, Stefanović 2, Jaramaz 12, Veličković, Perkins 13, Jovanović, Janković 11, Tomas 17, Trifunović 11, Mozli 9

Krka: Stergar, Kemfor 13, Stipčević 11, Vrabac 5, Barič 11, Kosi, Škifić 13, Škedelj, Lapornik 8, Rebec 3, Vučetić 1, Milovanović 2

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

22:44

Kraj - 91:67!

Mladi Stefanović se upisuje u listu strelaca i zatvara meč u Hali sportova!

Sjajno izdanje crno-belih, jedno od najboljih ove sezone računajući sva takmičenja u kojima su nastupili.

22:43

Serija promašaja crno-belih...

Malo forsiraju košarkaši Partizana, šansu imaju i mladi Jovanović i Stefanović, a to kvari procente šuta koji su na ovom meču bili impresivni. Ipak, rezultatski ti promašaji ne menjaju ništa.

Partizan ima 89:67 u poslednjem minutu meča.

22:39

Perkins - Mozli!

Sjajna kombinacija dvojice stranaca. Džoš Perkins je odlučno odmerio, a Vil Mozli uhvatio loptu i zakucao iza leđa. Jedna od najboljih akcija na celom meču viđena je na tri minuta do kraja susreta.

22:36

Lagano Tomas, za +25!

Ubacio je Amerikanac 15 poena na ovom meču i povećao prednost crno-belih. Davno je odlučen meč, ali ima još četiri minuta da se igra u Beogradu.

Partizan vodi 84:59 i ovo je jedna od najboljih ABA utakmica u sezoni za crno-bele.

22:34

Kakav faul Škifića!

Vil Mozli, u odlučenom meču, dobija po rukama kao sekirom. Neverovatno da su sudije okarakterisale ovo kao običan faul, posebno u ovim trenucima meča. Stvarno nije bilo potrebno za ovolikom grubošću.

22:29

Dva minuta bez poena!

Niko ništa nije pogodio tokom dva minuta igre, da bi to prekinuo Lapornik pogocima sa linije penala.

Džoš Perkins odgovara na drugoj strani pogođenom trojkom. Sada možemo reći da Partizan vrhunski šutira tokom celog meča.

22:24

Gde je stao u trećoj...

Podiže Uroš Trifunović, novom trojkom iz ćoška, prednost Partizana na maksimalnih 75:53!

22:22

Trifunović!

Proradio je Uroš, evo još jedne trojke. Kraj treće četvrtine, Partizan poenima Uroša Trifunovića odlazi na 19 poena prednosti. Kako stvari stoje, poslednja deonica biće samo formalnost u Hali sportova.

22:21

Nesportska Perkinsa...

Krka je ubacila tri poena u jednom napadu, ali sve sa linije penala. Prvo je Stipčević pogodio oba, a zatim Lapornik bio polovičan sa penala.

22:16

Prizvali smo je!

Uroš Trifunović pogađa trojku iz ćoška, a Partizan odlazi na maksimalnih +21! Po prvi put na ovom meču razlika je preko 20 poena i sada smo gotovo sigurni - crno-beli će upisati trijumf.

Istina, ima da se igra više od jedne četvrtine, ali ne deluje da Krka može da preokrene.

22:14

Trojke!

Ekipa Partizana postigla je tri trojke u dosadašnjem delu meča, dve preko Ognjena Jaramaza i jednu preko Džoša Perkinsa.

U ekipi Krke Kemfor, Stipčević i Barič, koji je uzimao najluđe šuteve, imaju svaki po tri pogođene trojke!

22:11

Gazi Partizan!

Dobra igra crno-beli može da raduje navijače, ovako lepo na terenu ekipa Aleksandra Matovića dugo nije izgledala. Zapravo, ovo je verovatno najbolja partija od kako on predvodi tim koji je nasledio od Filipovskog.

Nakon poena Tomasa Partizana odlazi na ubedljivih 58:41!

22:07

Neverovatno...

Krka je ubacila 10 trojki, četiri šuta za dva poena i tri slobodna bacanja! Neverovatno kako za distance šutiraju Slovenci.

22:05

Ode Partizan...

Janković snažno zakucava, nakon što ja ge Ognjen Jaramaz ostavio samog u reketu, a Partizan sada ima ubeldjivih 14 poena prednosti. Odlično otvaranje drugog dela meča i najava da ovde neće biti rezultatske neizvesnosti.

22:04

Partizan dvojkama, Krka trojkama...

Dobro je što crno-beli pogađaju mnogo češće. Janković, pa Tomas bili su precizni na jednoj strani, a Kemfor je odgovorio trojkom na drugom kraju terena.

22:02

Nastavljamo!

Jaramaz je odlično prišao košu, a zatim pogodio za dva poena, što Partizan danas odlično služi. Crno-beli pogodili su čak 13 od 18 pokušaja za dva poena, što je uspešnost od preko 70%.

21:48

Kakva trojka Stipčevića...

Neverovatno šta pogađaju igrači Krke. U dosadašnjem toku utakmice pogodili su tri šuta za dva poena i čak osam šuteva za tri poena. Gotovo neverovatno. Iskusni Rok Stipčević bio je bliži polovini terena nego liniji za tri, ali je odlučio da šutne.

Pogodio je, pa crno-beli odlaze sa ''samo'' osam poena prednosti na poluvreme - 41:33.

21:45

Nejc Barič???

Neverovatno šta radi ovaj čovek. Slovenac je pogodio treću trojku iz četvrtog pokušaja, a svaki od tih šuteva bio je izuzetno težak. Krka tokom prve dve četvrtine živi od šuta za tri poena, pošto su pogodili sedam trojki iz 14 pokušaja!

21:43

Partizan na +11!

Ušli smo u poslednja dva minuta druge četvrtine, a Partizan ponovo ima dvocifrenu prednost. Dva puta je Rašon Tomas donosio PArtizanu maksimalnih 11 poena prednosti, pa se po tome ističe na večerašnjem meču.

21:37

TOMAS!

Kakvo zakucavanje Rašona Tomasa! Okrenuo je Škifića, zakucao preko Vučetića, a ovaj potez biće jedan pd najboljih u celom kolu.

Partizan vodi 31:24 na nešto više od tri minuta do kraja druge četvrtine.

21:32

Tako - serija 4:0!

Dva poena Pejdža, pa dva poena Jaramaza koji je zakucao u kontri donose novu opipljivu prednost Partizanu. Trener gostiju Damjanović morao je da traži tajm-aut na 25:21 za crno-bele.

21:30

Evo i treće - 21:21!

Kemfor donosi izjednačenje u Hali sportova, iako je na početku meča delovalo da ekipa iz Novog Mesta ne može ništa da pogodi!

21:30

Škifić, pa Kemfor

Prva na isteku napada, a druga za samo tri poena zaostatka gostiju iz Slovenije. Blagi šok za Partizan, pošto je Krka konačno počela da ubacuje trojke!

21:27

Trifunović - 18:11!

Šesta izgubljena lopta gostiju i laki poeni u kontri za Uroša Trifunovića. Bilo je to polaganje koje Kemfor nije mogao da spreči, iako se dobro vratio u odbranu.

21:24

Kraj 1/4 - 16:11!

Nismo gledali sjajnu košarku tokom prvih deset minuta meča Partizana i Krke.

U prilično neefikasnoj deonici crno-beli stigli su i do dvocifrene prednosti, ali je nju poenima prepolovio Luka Lapornik, za konačnih 16:11 nakon deset minuta košarke. Partizan bi, uz malo koncentracije, vrlo brzo ponovo mogao da ode na ubedljiviju razliku.

21:21

Luka Lapornik!

Kakav potez iskusnog Lapornika. Uhvaćena lopta pok košem Krke, zatim trčanje preko celog terena, a onda i polaganje uz faul za dodatno slobodno bacanje. Impresivno je ovo delovalo od strane veterana u redovima Krke.

21:19

Već je +10!

Partizan hvata ritam, a gosti iz Slovenije nisu koncentrisano ušli u ovaj meč. Nakon dva uzastopno rešena napada, Partizan stiže do ubedljivih 16:6. Trenutno to deluje kao nedostižna prednost za ekipu Krke koja je ubacila šest poena za devet minuta.

21:18

Koliko se muči Krka!

Slovenački tim je za osam minuta u prestonici Srbije uspeo da ubaci šest poena Partizanu i da četiri puta izgubi loptu. Katastrofalna igra tima koji se bori za opstanak, odnosno izbegavanje baraža u ABA ligi.

21:14

Bilo je +7!

Nakon lakih poena Nikole Jankovića bilo je 10:3 za crno-bele, ali Nejc Barič vraća Krku u život trojkom sa oko osam metara udaljenosti.

21:11

Tvrdo na početku...

Tek je 6:3 za ekipu Partizana, a prošlo je skoro pet minuta u prvoj četvrtini. Navikli smo na tvrde koševe u Novom Mestu gde je Krka domaćin, a izgleda da je slična situacija i na Novom Beogradu, u Hali sportova.

21:04

Počinjemo! 4-0

Prvi napad imala je Krka, ali to nisu iskoristili za upis poena, dok je Partizan svojom prvom loptom poveo. Iz narednog napada takođe su crno-beli bili uspešni

20:57

Šta mislite?

Krka juri važnu pobedu, ali Partizan je ušao u pobednički ritam. Hoće li klub iz Slovenije da priredi iznenađenje ili crno-beli sada to neće da dopuste?

20:54

Još malo!

Meč počinje kroz nekoliko minuta!

20:44

Spremni su!

Pogledajte kako su se pred početak susreta zagrevali crno-beli:

20:27

Dobrodošli u MONDO Live!

Ostanite uz nas, pratićemo utakmicu između Partizana i Krke u Beogradu.

Ukratko

  • Partizan izgubio prethodni duel
  • Krka juri važnu pobedu
  • Crno-beli imaju bolji skor
učitaj još +