Kakva nedelja!

LESOR OPET PROMAŠIO ZICER PA POSTAO MVP: Dominirao protiv Budućnosti, psovao na srpskom, pa dobio nagradu!

Autor Nikola Lalović

Matijas Lesor je imao vrlo uzbudljivih nekoliko dana!

Izvor: MN Press

Francuski centar Matijas Lesor će dobro pamtiti mečeve sa ekipom Budućnosti iz Podgorice! 

On je prvi put zaigrao na najvišem nivou u dresu Crvene zvezde, a ostao je upamćen u Beogradu po ziceru koji je promašio u utakmici finala ABA lige sa Podgoričanima u "Morači". 

Navijačima Crvene zvezde vratile su se te gorke uspomene nakon što je na sličan način Lesor propustio da donese Monaku pobedu u prvom meču čevtvrtfinala Evrokupa sa ekipom Budućnosti. 

Promašio je zicer u finišu, ali tu pobedu Budućnost nije znala da iskoristi, a Lesor je partijama protiv Podgoričana osigurao priznanje MVP-a četvrtfinala Evrokupa. Imao je prosečan indeks korisnosti 24, a u sve tri utakmice mu je indeks bio viši od 20. 

Lesor je prosečno beležio 18,7 poena uz 60 odsto šuta iz igre, uz to je dodao 7,7 skokova, 1,3 asistencije, 1,3 ukradene lopta i 1,3 blokade! 

Sjajni Francuz je tako svoju ekipu odveo do polufinalnih mečeva sa Gran Kanarijom, a posle promašenog zicera nije dozvolio da padne u igri i nastavio je sa sjajnim partijama. 

A pre dobijanja titule MVP-a videli smo i skandal pošto je na čistom srpskom ušao u burnu raspravu sa igračima Budućnosti!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.