KAKVE POHVALE!

JOKIĆ OČARAO AMERIKANCA, OTKRIO JE SVETU ZAŠTO JE NAJBOLJI: Srbin ne izgleda kao MVP, ali da vam kažem nešto...

Autor Tamara Ranković

Svi se slažu, naš Nikola ima sve adute da bude MVP!

Izvor: Profimedia

Glavna tema u NBA ligi već neko vreme je srpski centar. Njegove igre sve više dobijaju na značaju u američkoj javnosti, a sada je stigao novi dokaz za to.

Prestižni časopis "Beket Basketbol" bavio se statusom trenutno najkorisnijeg igrača NBA lige ove sezone. Njihov zaključak je jasan - po svim kriterijumima MVP titula bi trebalo da dospe u ruke srpskog asa, prve zvezde Denvera Nikole Jokića.

Sudije ga sputavaju toliko da je on koji je najčešće miran počeo da besni, to su primetili i novinari koji pomno prate Nagetse, ali Nikolu ne može da zaustavi ni loše suđenje.

Novinar Kiran Stekli napisao je tekst u kom je objasnio šta sve "Džoker" može i koje to kvalitete poseduje koje bi trebalo da ga vode do MVP nagrade.

"Razmislite šta igrača čini kandidatom za MVP. Ima sposobnost da postiže poene na svakom nivou. Takođe je i plejmejker, čini saigrače oko sebe boljim. Ima različitu paletu oružja, može da pobedi protivnika na mnogo načina. Sada, pogledajte kako izgleda MVP. On je među najboljim sportistima sveta, mora da bude spreman, mišićav, da skače visoko i da je ludački brz. Ili ne? Da predstavim Nikolu Jokića. Možda ne izgleda kao MVP, ali da vam nešto kažem, on je ozbiljan kandidat" , uvod je u tekst o proslavljenom Srbinu.

Stekli je oduševljen Nikolinim skokovima, pasovima, kontrama...

"Velikan Denvera nije od onih koji trče preko celog terena i natrag, on više nekako tutnji preko njega. Kada skoči pod košem ili šutira iz skoka, možete da provučete kreditnu karticu pod njegove patike. Kada nekog nadmudri u driblingu, to nije zbog prvog elitnog koraka. Ali potražite njegovo ime na Jutjubu i pogledajte ta dodavanja preko celog terena, lažnjake kod šuteva kako bi otvorio prostor ostalima, lopte koje u visokom luku idu ka košu ili kako se ustremi ka obruču kroz nekoliko naizgled snažnijih igrača", objasnio je novinar.

 Tekst se bavio i temom Jokićeve kilaže koja nije uvek na zavidnom nivou, ali novinar na šaljiv način objašnjava zašto je to tako.

"U svojim mladalačkim danima, pio je puno koka-kole dnevno. Njegova kretnja nije bila tako sjajna. Ušao je u takmičenje sa prevelikom težinom i procentom masti koji nije bio ohrabrujući. Činjenica da je jeo, pio i izgledao tako i da je opet uspeo, svedočanstvo je njegovog unutrašnjeg sjaja. I daje nam nagoveštaj šta tek sledi", napisao je Stekli.

Nikolini saigrači Pol Milsap i Monte Moris takođe su hvalili svog kako ističu najdražeg saigrača.

"On mi je jedan od omiljenih, taj momak je nešto što možemo da nazovemo- zvezda koja ne drami. Nema ego. Nikad nisam čuo jednu lošu reč za njega. Ne možete čuti da upada u bilo kakvu nevolju. Dečko samo igra košarku", rekao je Milsap, a Moris se nadovezao.

"Svi pričaju o Durentu, Lebronovima, Janisima, a mi igramo sa nekim ko će ući u Kuću slavnih. Želeo sam to da kažem da bi me i on čuo. Ne dobija pohvala koliko bi trebalo, možda jer nije tako privlačan kao neki sa zakucavanjima i drugim stvarima, ali pravi jednako mnogo, ako ne i više od ostalih u NBA. Zadivljuje me svake večeri", objasnio je Moris.

U tekstu se zaključuje da će "Džoker" tek da pokaže vrhunac.

"On još nije ni izbliza u svom zenitu", završili su i američkom časopisu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.