CEPA MREŽICE!

BOGDAN JE NAJPRECIZNIJI TROJKAŠ NBA LIGE: Forma Srbina je ZASTRAŠUJUĆA, jedan podatak to najbolje pokazuje!

Autor Nebojša Marković

Srpski košarkaš privlači sve više pažnje svojim partijama.

Izvor: Profimedia

Bogdan Bogdanović je u opasnoj seriji u prethodnom periodu i o njegovoj formi se sve više priča!

Srpski bek je bio sjajan u novoj pobedi Atlante, ovog puta protiv Nju Orleansa, a jedan statistički parametar se posebno ističe.

Naime, Bogdanović je u trijumfu Hoksa ubacio 21 poen uz čak pet pogođenih trojki iz osam pokušaja, na meču na kojem je ukupno iz igre šutirao sa 73% uspešnosti.

Ali naročito je zanimljivo da je Bogdanović najprecizniji trojkaš NBA lige u poslednjih pet kola!

Trener Mekmilan je vratio Bogdanovića u startnu petorku nakon njegovog oporavka od povrede i ovaj mu to uzvrća sa prosečno 21,4 poena po meču u poslednjih pet mečeva.

No, svi su primetili njegovu preciznost pri šutu za tri poena - na tih pet mečeva je Bogdanović šutirao 22/38 za tri, što je impresivnih 57,8%!

Nijedan NBA igrač koji je šutirao bar 30 puta u poslednjih pet mečeva nije imao takav procenat uspešnosti, pa je jasno da je Bogdan "namestio ruku".

Zanimljivo je da je Bogdanović pogodio i četiri uzastopne trojke protiv Pelikansa i sve u trećoj četvrtini, u kojoj je Atlanta šutirala 11/11 za tri poena, ubacivši ukupno čak 46 poena za 12 minuta igre.

Bogdanović protiv Nju Orleansa
Izvor: YouTube/joSports

Posle Bogdanovićevih 57,9% za tri poena u periodu od 30. marta, sledi Dankan Robinson iz Majamija (52,6%), potom Redži Bulok iz Njujorka (51,5%), a jedini još igrač sa makar polovičnim učinkom je Deni Grin iz Filadelfije (tačno 50% uspešnosti).

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.