Uživo

SILOVITI PARTIZAN RAZBIO FMP: Četvrta u nizu za Matovićev tim, crno-beli na korak od stotke!

Nekada veliki derbi ABA lige, danas duel timova bez šanse za doigravanje.

Izvor: MN Press

Ubedljivi Partizan u hali Ranko Žeravica demolirao je ekipu FMP-a iz Železnika. Predvođeni fantastičnim Urošem Trifunovićem (6/8 za tri) crno-beli nisu dali ni promil šanse ekipi iz beogradskog predgrađa.

Nemanja Dangubić na početku susreta, a Pejdž, Tomas i Trifunović u nastavku doneli su Partizanu prednost koju nije bilo moguće prokockati.

Već u prvoj deonici prednost je stizala do dvocifrene razlike, a FMP je u tih deset minuta odigrao najslabiju košarku. Jedva je ekipa Vanje Guše prebacila 10 postignutih poena, što je bio jasan signal da će se mučiti u napadu. Veliki broj izgubljenih lopti i gotovo nikakav učinak Filipa Čovića koji godinama važi za najboljeg igrača ekipe bili su preveliki problem.

Imao je FMP energiju, pre svega preko Lazarevića i Pecarskog, ali to nije bilo dovoljno za raspoloženi Partizan. Impresivno izdanje crno-belih koje kao da je oslobodila nova promena trenera. Od odlaska Filipovskog i Matovićevog sedanja na klupu, crno-beli pružaju dosta bolje partije.

Možda je o ovom potezu moglo da se razmisli i nešto ranije...

SASTAVI

Partizan: Mika 13, Pejdž 11, Dangubić 10, Stefanović, Jaramaz 6, Veličković, Perkins 5, Jovanović 6, Janković 1, Tomas 15, Trifunović 22, Mozli 8

FMP: Lazarević 10, Čović, Izundu 1, Hends 10, Pecarski 16, Šešlija, Nenadić 13, Radonjić 3, Popović 4, Vasić 7, Đorđević 2

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

17:34

KRAJ!

Konačan rezultat meča u hali ''Ranko Žeravica'' - 97:74!

Crno-beli su stvarno u dobrom ritmu, sa četiri uzastopna trijumfa u ABA ligi.

17:32

Poslednji minut!

Ima nešto više od 60 sekundi do kraja meča, a Partizan odavno ima prednost koja je nedostižna. Trenutni rezultat u Hali sportova - 95:70!

17:30

Nesportska Stefanovića!

Ne može meč ovih rivala da prođe bez ''gužve'' u finišu. Lazar Stefanović pravi grub faul nad Hendsom koji je krenuo na zakucavanje nakon ukradene lopte.

17:26

Nesportska Pecarskog!

Prekršaj nad Rašonom Tomasom mladog košarkaša koji je nekada bio član Partizana sudije su, nakon gledanja snimka, okarakterisale kao nesportski faul.

17:19

+30!

Nastavlja se teror Markusa Pejdža na ovom meču. Amerikanac, izgleda. vraća prepoznatljivu šutersku formu ovih dana.

17:16

Partizan rešeta trojkama...

Partizan ima 25 poena prednosti i na preko osam minuta do kraja već ima 80 ubačenih poena. Poslednji su delo Markusa Pejdža koji je trojkom iz ćoška promenio rezultat na 80:55!

17:08

TRIFUNOVIĆ!

Uroš Trifunović preuzima ulogu igrača utakmice, fantastično služi šut mladog beka crno-belih. Uroš Trifunović ima 6/8 za tri poena i uz dva pogođena slobodna bacanja već je ubacio 20 poena na ovom meču.

Impresivan učinak igrača koji je sam pogodio više trojki nego FMP (5/17).

17:07

Partizanova prednost se ne topi...

Crno-beli održavaju ubedljivo vođstvo, ali dobra vest za goste jeste povratak Izundua na teren.

16:59

Nastavljamo!

Uvodni minuti treće deonice doneli su dve trojke gostiju, prvo preko Pecarskog a zatim i Radonjića, da bi se u FMP-u ozbiljno zabrinuli nakon što je Izundu morao da izađe iz igre. Stranac tima iz Železnika ostao je da leži nakon jednog probijanja bloka Ognjena Jaramaza.

16:42

Poluvreme!

49 - 27!

Ubedljive dve četvrtine Partizana. Kao i na prethodnih nekoliko mečeva, Partizan racionalno troši napade, dobro bira šuteve i pogađa! Napadi su raznovrsni, šut spolja služi podjednako dobro kao i tranzicija pa crno-beli izgledaju mnogo bolje nego u većem delu ove sezone.

Na drugoj strani terena, FMP se muči u svakom napadu. Tim iz Železnika jedva stiže do 29 poena za poluvreme, a i to na krilima raspoloženih Lazarevića i Pecarskog.

16:32

Razbija Partizan!

Erik Mika sa ''2+1'' a Uroš Trifunović trojkom iz ugla podižu prednost na 39:20! Partizan je veoma ubedljiv, a druga četvrtina crno-belih za sada izgleda impresivno!

16:25

Tajm-aut FMP!

Laki poeni Erika Mike u kontri za 28:17 naterali su Vanju Gušu da pozove tajm-aut. Moraće FMP mnogo ozbiljnije, na oba kraja terena, ako želi da ostane u ovom meču.

16:20

Vil Mozli!

Mini-seriju FMP-a prekida poenima na isteku četvrtine Amerikanac u redovima Partizana.

Prvo su Stefan Đorđević i Stefan Lazarević ''spustili'' razliku na pristojnih 19:13, ali je kombinacija Pejdž-Mozli, jednim lobovanjem ekipe iz Železnika uvećala prednost Partizana.

Na kraju prve četvrtine 21:13!

16:15

Težak šut Dangubića!

Najbolji igrač dosadašnjeg meča pogađa još jedan težak šut. Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde ima već sedam poena, a Partizan dvocifrenu prednost već u finišu prvog dela susreta - 19:9!

16:14

PLUS 9!

Trojka Markusa Pejdža u tranziciji donosi nam novu maksimalnu prednost na ovom meču. Na manje od tri minuta do kraja prve deonice, Partizan ima 17:8!

16:10

Zakucava Dangubić!

Sjajan prodor i zakucavanje Nemanje Dangubića za ''plus pet'', a zatim i poeni Tomasa za ubedljivih 11:4! Gosti iz Železnika se teško snalaze u napadu na početku meča.

16:09

Pet minuta košarke!

Rezultat je 7:4 nakon pola prve četvrtine, a FMP dominira u skokova. Već ih ima osam, naspram samo dva koja ima domaći tim, ali...

Crno-beli imaju prednost.

16:05

Tvrdo!

Tri minuta košarke i samo sedam poena - 5:2!

Ognjen Jaramaz pogodio je prvi, za dva poena, Nemanja Dangubić nadogradio trojkom u tranziciji, a Nemanja Nenadić ogovorio dvojkom uz mnogo sreće.

16:01

Počinjemo!

Utakmica u Hali sportova je počela, a FMP ima prvi napad na meču!

15:51

SASTAVI!

Partizan

Mika, Pejdž, Dangubić, Stefanović, Jaramaz, Veličković, Perkins, Jovanović, Janković, Tomas, Trifunović, Mozli

FMP

Lazarević, Čović, Izundu, Hends, Pecarski, Šešlija, Nenadić, Radonjić, Popović, Vasić, Macura, Đorđević

15:44

Podsetite se prvog meča!

Jesenas je bilo veoma zanimljivo u Železniku. Na meču koji se igrao 17. oktobra videli smo ubedljivu prednost Partizana, veliki povratak FMP-a i zatim nekontrolisanu nervozu Filipa Čovića.

Kapiten domaćin isključen je na tom meču, zbog dve tehničke greške u kratkom roku. Uostalom, prisetite se kako je bilo...

15:42

Smene trenera

Partizan je sezonu počeo sa Vladom Šćepanovićem, koji je vodio i meč u Železniku. Nakon njega došao je Sašo Filipovski, a poslednji trener za ovu sezonu je Aleksandar Matović koji je ranije bio deo stručnog štaba.

FMP je na početku sezone predvodio Vlada Jovanović, pomoćnik selektora Kokoškova i trenutni trener Cibone, ali ga je u toku sezone zamenio Bojan Đerić, koji je danas pomoćni trener u stručnom štabu Vanje Guše.

15:39

Mnogo promena!

Od duela u prvom delu sezone do danas, obe ekipe napravile su korekcije u sastavu.

FMP Železnik ostao je bez Lešića, Čarapića i Ulubaja, dok su sada u timu Izunde, Hends, Simović, Vasić i Macura.

Kod Partizana otišli su Miler-Mekintajer, Gordić, Janković, a crno-beli su pored Džoša Perkinsa prvom timu priključili i nekoliko talentovanih omladinaca. Sada su u seniorskoj ekipi Dronjak, Petrović, Stevanović, Jovanović i Radovanović.

15:23

MONDO lajv!

Duel srpskih klubova u okviru ABA lige igra se u Hali sportova na Novom Beogradu od 16 časova. Tekstualni prenos meča između Partizana i FMP-a možete pratiti na MONDU!

Ukratko

  • Partizan ima skor 10-13 u ABA ligi
  • FMP ima skor 9-14 u ABA ligi
  • Jesenas u Železniku bilo je 103:90 za crno-bele
učitaj još +