HIT!

POLA MAJAMIJA PRIČA SRPSKI ZBOG BJELICE I DRAGIĆA: Nekad je Divac učio Kobija naše psovke, a sad ih svi znaju!

Autor Milutin Vujičić

Sve je lakše na srpskom...

Izvor: Profimedia, YouTube/Miami Heat/Screenshot

Gde god odu srpski sportisti nauče svoje saigrače naš jezik, pa nam uvek bude simpatično kada vidimo da ga koriste i na utakmicama!

Sećamo se dobro kada je Kobi Brajant psovao na našem jeziku zbog Divca i Radmanovića, dok je i Nemanja Bjelica "širio" srpski u NBA ligi, što se naročito "primilo" kod Džimija Batlera. Igrali su zajedno u Minesoti, a sada su ponovo u Majamiju u kom se Bjelica još traži.

Nije uspeo da se upiše u strelce protiv Lejkersa, ali je zato Batler vodio Majami do pobede.

Kada mu je novinar saopštio da je iz Srbije, prvo je Batler razvukao osmeh, a onda odgovorio na pitanje o Nemanji Bjelici i učenju srpskog jezika.

"Da, pričamo na srpskom. Igrali smo u Minesoti, sviđa mi se i kao saigrač i kao čovek. Širi teren, pokazuje šta zna. Ume i da spusti loptu, a u Evroligi je igrao na poziciji plejmejkera i dominirao je na toj poziciji, zadovoljstvo mi je što opet igram s njim", rekao je Batler i dodao:

"Uz njega i Gorana mogu da vežbam srpski", dodao je američki košarkaš.

I nije jedini koji je zavoleo srpski jezik uz Gorana i Nemanju, trener Erik Spolstra je posle meča sa Lejkersima rekao da "nije još naučio, ali stalno čuje taj jezik".

"Džimi zna neke reči, Trevor Ariza takođe, a naučiću i ja", poručio je Spolstra i prisetio se da je jednom gledao prijateljski meč Srbije i Slovenije i začudio se što je delovao kao plej-of utakmica.

Prisetite se jednog od primera...


Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.