ZA FINALE!

ŠOK ZA VIRTUS I SRBE! PRVI PORAZ U EVROKUPU, IGRAĆE SE MAJSTORICA: Teo pogodio u finišu, Uniksu trijumf u DRAMI!

Autor Nebojša Marković

Igraće se odlučujući meč!

Izvor: MN Press

I to se desilo! Virtus je doživeo prvi poraz u Evrokupu ove sezone i to u izuzetno važnom trenutku!

Ekipa Uniksa savladala je italijanski klub 85:81, čime su posle poraza u prvom meču izborili majstoricu za plasman u finale drugog po snazi evropskog takmičenja!

Rusi su uspeli da u vrlo neizvesnoj završnici stignu do trijumfa i "opstanu" u borbi za finale, nanevši prvi poraz timu Aleksandra Saše Đorđevića u Evrokupu ove sezone.

Niz od čak 19 pobeda je prekinut, a timu nije pomogao ni neverovatni Marko Belineli, koji je sa 33 poena nosio Virtus. Ništa nije vredelo, pošto je u Kazanju prava drama ipak "prevagnula" na stranu domaćeg sastava.

Naš Miloš Teodosić je na samo 19 sekundi do kraja meča izjednačio na 81:81, potom je na drugoj strani Smit pogodio oba slobodna bacanja, da bi potom Virtus imao poslednju reč.

Znalo se da će u tim trenucima svi gledati ka Teodosiću i Belineliju, Italijan je dobio loptu ispod koša, ali se spetljao i izgubio je, da bi ponovo Smit na drugoj strani postigao poene za konačnih 85:81 u korist Uniksa.

Pored Belinelija sa 33 poena, Miloš Teodosić je ostvario učinak od 11 poena i devet asistencija, dok je Stefan Marković zabeležio tek tri poena.

Na drugoj strani, u pobedničkom sastavu Uniksa, Ajzea Kanan je ubacio 19 poena uz osam skokova, Džordan Tiodor ga je "pratio" 15 poena i šest asistencija, dok je Okaro Vajt ubacio 12 poena i pritom zabeležio devet skokova.

Majstorica za plasman u finale će se igrati u Bolonji.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.