Nestvaran!

JOKIĆEVA SEZONA ZA ISTORIJU, NBA OVO NIJE VIDEO: Samo 2 igrača ikada su imala ovakve brojke, ali centar NIKADA!

Autor Nikola Lalović

Neverovatni Nikola Jokić ima jednu od najboljih NBA sezona u istoriji!

Ne samo da je Nikola Jokićkandidat za MVP-a NBA lige ove sezone, već ima jednu od najboljih sezona u istoriji košarke!

On je protiv San Antonija opet imao tripl-dabl učinak, a to je uradio 54. put u karijeri. 

Svoje navijače je već "razmazio" i svako veče se očekuje da on ostvari tripl-dabl, ali on je u proseku blizu tog ostvarenja! Uz neverovatnoh 57 odsto šuta iz igre on je do sada u sezoni prosečno beležio 26,3 poena, 10,9 skokova i 8,8 asistencija. 

Samo dvojica igrača pre njega su u sezoni imala preko 25 poena, 10 skokova i 8 asistencija u sezoni, a to su Oskar Robertson i Rasel Vestbruk. Obojica su uspevali da ostvare tripl-dabl prosečno po sezoni i jedino je njima to pošlo za rukom. 

Dugo se mislilo da sezonu Oskara Robertsona 1961/62 kada je prosečno beležio 30,8 poena, 12,5 skokova i 11,4 asistencije po meču niko neće ponoviti, ali je Rasel Vestbruk to uradio 55 godina kasnije kada je uspeo da ima trip-dabl u proseku u sezoni. 

On je potom nanizao tri uzastopne sezone sa tripl-dablom u proseku, a sada Nikola Jokić juri ovaj učinak. Do kraja sezone bi trebalo da na svoj konto dodao još jednu asistenciju u proseku i doći će do magične dvocifrene brojke u proseku u tri "kolone"!

On bi bio prvi centar u istoriji NBA lige koji je to uspeo i time bi potvrdio da NBA nikada nije videla visokog igrača koji tako dobro dodaje!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.