Košarka

ZVEZDA PREŽIVELA DERBI, RADONJIĆU SVE JASNO OKO POVREDE: Brzo će se sve znati...

Autor Mladen Šolak

Trener Crvene zvezde čeka rezultate detaljnih pregleda. U Igokei ponosni na sezonu i fokusirani na finiš borbe za plej-of.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda vratila se "iz mrtvih" protiv Igokee i slavila u žestokom derbiju.

U poslednjoj četvrtini gubila je 11 razlike, tri minuta pre kraja zaostajala je osam poena, ali je našla način da pobedi i da ostane u trci za prvo mesto, u kojoj čeka kiks Budućnosti.

Zvezdin trener Dejan Radonjić kratko je komentarisao meč.

"Gledajući čitav tok meča, sigurno da je bio pravi derbi i da je to bio meč dva tima koja figuriraju za plasman u vrh. Sa tog aspekta je ova utakmica važna jer smo bliži tom drugom mestu u plej-ofu", izjavio je on.

Krilni centar crveno-belih Marko Jagodić Kuridža doživeo je povredu kolena i napustio je teren u drugoj četvrtini sa bolnom grimasom.

"Koleno je, brzo će se znati težina povrede, ali čini mi se da je stvar jasna kada je upitanju kratkoročni period. SAmo da nije povreda teže prirode".

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Trener Igokee Dragan Bajić rekao je da je ukazivao svom timu šta ne bi smelo da se dogodi.

"Meni je drago da kao trener kluba kao što je Igokea dođem u situaciju da igramo derbi protiv Zvezde, odnosno da učestvujemo u borbi za prve pozicije ABA lige. Čestitam Zvezdi na pobedi, želim im puno sreće u nastavku prvenstva. Prvo poluvreme bilo je izvanredno, dobro smo kontrolisali sve situacije, uveli smo Zvezdu u igri 'pet na pet', kombinovanom odbranom doveli Zvezdu u situaciju u kojem se nije snašla"

"Rekao sam i igračima u svlačionici pre utakmice, da u igri 'pet na pet' imamo velike šanse da dobijemo, ali sugerisao sam i da izgubljene lopte moramo da svedemo na minimum. Ove ekipe to mogu da kazne. U prvom delu smo imali četiri izgubljene lopte, u drugom 13 i tu tražim najveći razlog. Jednostavno, nismo se prilagodili Zvezdinoj odbrani, uz izgubljene lopte i moram da dodam defanzivni skok koji smo dobro kontrolisali u prvom delu, a Noko je u poslednjoj četvrtini imao pet ofanzivnih skokova", izjavio je on.

Prema njegovim rečima, u Igokei ne osećaju pritisak tokom borbe za plasman u plej-of,

"Stvarno sam zadovoljan svim rezultatima ove sezone, stvarno nemamo pritisak da moramo u plej-of. Od starta su rezultati išli dobro cele sezone i sami smo sebi nametnuli pritisak. Ne možemo da pobegnemo od njega kada govorimo o plej-ofu. Svi se slažu da igramo dobru košarku i bila bi velika nagrada za tim i za klub da se plasiramo u plej-of".

Posle ove utakmice, pred Igokeom su susreti protiv Budućnosti i Mornara.

"Karmajkl je pao, to ne izgleda dobro, molim se Bogu, videćemo posle pregleda. Atić je povređen i neće moći da nastupa ni protiv Budućnosti", dodao je Bajić.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt